Διευθυντής τράπεζας «λουλούδι» στη Μάνδρα

Ο 49χρονος ισχυριζόταν ότι έχει σχέση με μυστικές υπηρεσίες και ως… πράκτορας της ΕΥΠ είχε βάσιμες πληροφορίες ότι επίκειται «κούρεμα»στις καταθέσεις. Υποσχόταν όμως ότι τα χρήματα των πελατών του θα προστατεύονταν, εφόσον τα επένδυαν σε ασφαλιστικά προγράμματα, κάτι που αναλάμβανε -δήθεν- να κάνει ο ίδιος για λογαριασμό τους. Στην πραγματικότητα όμως «επένδυε» τα χρήματα (περίπου 1.220.000 ευρώ) στα καζίνα, καθώς φέρεται ότι είναι εθισμένος στον τζόγο.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας που συνέλαβαν μετά από καταγγελίες των θυμάτων του τον διευθυντή βρήκαν στην κατοχή του μια πλαστικοποιημένη ταυτότητα τοποθετημένη σε δερμάτινη θήκη με ένα χρυσό αστέρι στην πρόσοψή της, η οποία έφερε τη φωτογραφία του και έγραφε: «Αλβανικό Κέντρο Μελέτης και Αγώνα κατά της Τρομοκρατίας του Οργανωμένου Εγκλήματος»! Ηδη η ταυτότητα έχει παραδοθεί στην Κρατική Ασφάλεια, προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες για την προέλευσή της, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες για τη συμμετοχή του 49χρονου σε κύκλωμα ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών!

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από το 2013 ως σήμερα ο διευθυντής είχε πείσει κάποιους από τους μεγαλοκαταθέτες να τον εμπιστευτούν προκειμένου να επενδύσει τα χρήματά τους, ώστε να τα «προστατέψει». Ο 49χρονος έβαζε τα θύματά του να υπογράφουν εξουσιοδοτήσεις για να ελέγχει ο ίδιος τον λογαριασμό τους και στη συνέχεια σήκωνε τα χρήματα χρησιμοποιώντας πλαστογραφημένα έγγραφα, ενώ τα ξόδευε στην αγορά πολυτελών τζιπ, σε ρουλέτα και Black Jack και στη χλιδάτη ζωή!

742.000 ευρώ

Ενας από τους εξαπατημένους είναι ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος εργολήπτης δημόσιων έργων, ο οποίος πείστηκε να «ασφαλίσει» 742.000 ευρώ! Τα επόμενα θύματα ήταν μια ιδιοκτήτρια φούρνου στη Μάνδρα αλλά και ο αδελφός της, οι οποίοι μαζί με τον γιο του διατηρούν χασάπικο στην ίδια περιοχή. Από την αρτοποιό πήρε συνολικά 75.000 ευρώ, ενώ από τον αδελφό και τον ανιψιό της «έφαγε» συνολικά 202.000 ευρώ.

Η σύλληψή του έγινε την Παρασκευή, έπειτα από πληροφορίες που είχε το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Στην κατοχή του βρέθηκαν 56.045 ευρώ και πλήθος βιβλιαρίων καταθέσεων, καρτών και εγγράφων διαφόρων προσώπων. Ακόμη, βρέθηκαν τρία περίστροφα, δύο πιστόλια, μία καραμπίνα και τρία κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα.

Γείτονες: Είχαμε δει κάποιους να βγαίνουν βράδυ με βαλίτσες

Ανάστατοι ήταν και χθες κάτοικοι και επαγγελματίες της Μάνδρας που στο άκουσμα της σύλληψης του 49χρονου έσπευσαν στην τράπεζα προκειμένου να ελέγξουν τις καταθέσεις τους και να εξακριβώσουν αν οι αποταμιεύσεις τους βρίσκονται ακόμα στη θέση τους! Μιλώντας για τον συλληφθέντα και τη μεγάλη απάτη, έκαναν λόγο για πολύ ιδιότροπο χαρακτήρα, ενώ αναφέρονταν σε αγνώστους που είχαν θεαθεί να βγαίνουν τις βραδινές ώρες από το υποκατάστημα της τράπεζας κρατώντας βαλίτσες!

«Ο διευθυντής ήταν πολύ περίεργος άνθρωπος και δεν είχε καλές σχέσεις με τον κόσμο της γειτονιάς» είπε στην «Espresso» κάτοικος της περιοχής και πρόσθεσε: «Είχαμε παρατηρήσει πως αρκετές φορές έφευγε από την τράπεζα ακόμα και στις 23.00. Είχαμε δει κάποιους να βγαίνουν κρατώντας βαλίτσες. Δεν γνωρίζουμε τι περιείχαν, αλλά είχαμε θορυβηθεί, γιατί αυτά γίνονταν μόνο βράδυ».

Επιχειρηματίας της περιοχής υποστήριξε πως ο διευθυντής είχε… απαγορεύσει στους υπαλλήλους του να ψωνίζουν από τα μαγαζιά που βρίσκονται γύρω από την τράπεζα, προκειμένου να μη δημιουργείται κίνηση στο σημείο: «Εχω ακούσει πως ο 49χρονος κατάφερε να “φάε”ι γύρω στα 5.000.000 ευρώ. “Βοηθούσε” με αντάλλαγμα τον κόσμο να πάρει δάνεια. Ακούστηκε πως η Αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει λίγο προτού εξαφανιστεί στο εξωτερικό».

Πηγή: Espresso

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα