ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ ΣΤΑ… ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙΑ!

Οι πολίτες με την ατάκα στα χείλη «τι είχαμε, τι χάσαμε» «απέδρασαν» στις παραλίες αλλά και στα ταβερνάκια

Την ώρα που οι φανατικοί του «ναι» και οι στρατιώτες του «όχι» στο διακύβευμα του δημοψηφίσματος διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους επί 24ωρου βάσεως στα τηλεοπτικά πάνελ, την ώρα που οι πλέον «ευαίσθητοι» τρέχουν στα ATMs, στα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα για να προμηθευτούν χρήματα, τρόφιμα και βενζίνη για μερικές ημέρες, η πλειονότητα των Ελλήνων προτίμησε να πάρει ανάσα από την καταιγιστική επικαιρότητα σε παραλίες και καφέ του κέντρου της πόλης.

Στα χείλη των περισσοτέρων υπάρχει η «ποτισμένη» με χαρμολύπη ατάκα «τι είχαμε, τι χάσαμε». Μια βόλτα στις παραλίες της Αττικής, χθες και το Σάββατο, θα έκανε και τον πλέον… ένθερμο οπαδό σεναρίων καταστροφής να πειστεί ότι όλα στην Ελλάδα πάνε καλά και ότι το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν συνεπάγεται το τέλος του κόσμου. Αντίστοιχη εικόνα καταγράφηκε το Σάββατο και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, με τους καταναλωτές να επιδίδονται σε αυτό που έτσι κι αλλιώς κάνουν τα τελευταία χρόνια της ύφεσης, οφθαλμόλουτρο στις βιτρίνες με την τελευταία λέξη της μόδας.

Σε καφετέριες

Την ίδια στιγμή, καφέ και εστιατόρια είχαν την τιμητική τους, με σύμμαχο τον καλό καιρό, ενώ ανάλογη ήταν και η κίνηση και το βράδυ του Σαββάτου στα μπαρ της πόλης, από την παραλιακή έως και το κέντρο. Μπορεί, λοιπόν, τα διαγγέλματα Τσίπρα να διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως και οι πληροφορίες που συνεχώς φτάνουν από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι, ωστόσο οι Ελληνες -έπειτα από πέντε χρόνια καταστροφικής λιτότητας- επιβεβαιώνουν ότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

Αγγελος Σκορδάς

Χαλκιδική: «Βούλιαξαν» οι αμμουδιές την Κυριακή

Μετά τις ουρές στα ΑΤΜs, ουρές σχηματίστηκαν και στις παραλίες της Χαλκιδικής, που την Κυριακή βούλιαξαν! Η ανασφάλεια που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος φαίνεται ότι κούρασε τους πολίτες, που αποφάσισαν μαζικά να αποδράσουν για λίγες ώρες κάνοντας βουτιές στη θάλασσα.

«Κουραστήκαμε να ασχολούμαστε καθημερινά με την πολιτική και, παρότι οι εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα είναι ραγδαίες, αποφασίσαμε να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα» είπε στη «δημοκρατία» η Δήμητρα Σκαρλή, ιδιωτική υπάλληλος, που βρέθηκε χθες στο Πόρτο Κουφό.
Η εικόνα με τις πλημμυρισμένες από κόσμο παραλίες ήταν «ευχάριστη έκπληξη» για τους ξενοδόχους και τους εργαζομένους των παραλιακών καταστημάτων της Χαλκιδικής.

«Ο κόσμος είναι κουμπωμένος, αλλά οι παραλίες και οι πισίνες είναι γεμάτες. Προφανώς οι πολίτες άρχισαν να σκέφτονται διαφορετικά, να μη μένουν φοβισμένοι στον καναπέ του σπιτιού τους, να μη στήνονται στις ουρές των ΑΤΜs. Μια βουτιά στη θάλασσα λειτουργεί και σαν αγχολυτικό» σημείωσε ο Γιώργος Αγγουράς, διευθυντής ξενοδοχείου.

«Περιμέναμε λιγότερους πελάτες την Κυριακή, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, ωστόσο φαίνεται ότι οι περισσότεροι αποφάσισαν να μη χάσουν το μπάνιο τους» τόνισε ο Αδάμ Κασάπης, εργαζόμενος σε beach bar.
Από την πλευρά τους, οι τουρίστες δηλώνουν ότι παρακολουθούν στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. «Εδώ και μία εβδομάδα βρίσκομαι για διακοπές στη Χαλκιδική και βλέπω ότι όλοι περιμένουν τις πολιτικές αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον τους. Το μόνο ευχάριστο για εμάς είναι ότι θα γίνουν πιο φτηνές οι διακοπές!» είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος τουρίστας Γκόραν Μαλίσεβιτς.

Αρ. Μάτιος

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα