Ψήφισαν δαγκωτό «ναι» (στις βουτιές)

Μετά την κάλπη οι βουτιές είχαν την τιμητική τους σε όλη τη χώρα

«Δαγκωτό» θάλασσα ψήφισαν χθες οι πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίοι με σύμμαχο τον καλό καιρό έσπευσαν στις παραλίες για να απολαύσουν δροσιστικές βουτιές (οι περισσότεροι αφού είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα). Υπέρμαχες του «όχι» η Γεωργία και η Γρηγορία ψήφισαν και αμέσως μετά έφυγαν για μπάνιο, στη Βουλιαγμένη. «Υπάρχει λίγο άγχος για το αποτέλεσμα αλλά, αντί να κάτσουμε σπίτι, προτιμήσαμε να έρθουμε για μπάνιο» είπαν οι δύο κοπέλες και πρόσθεσαν: «Η ζωή θα συνεχιστεί σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα. Επιλέξαμε το όχι γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα κάτω από τις προσταγές των ξένων, πρέπει κάποια στιγμή να σταθούμε μόνοι μας στα πόδια μας».

Προβληματισμένες για το παρόν αλλά και αισιόδοξες για το μέλλον της χώρας εμφανίστηκαν οι συνονόματες φίλες Αννα και Αννα, που τόνισαν: «Είτε με ναι είτε με όχι, τα μέτρα που θα έρθουν θα είναι δύσκολα για όλους τους Ελληνες. Και οι δυο έχουμε παιδιά στο λύκειο και ανησυχούμε για το μέλλον τους. Ωστόσο, ό,τι και να γίνει, πάντα θα βρίσκουμε τρόπο και χρόνο για να χαιρόμαστε μερικές ελεύθερες ώρες. Ζούμε στην Ελλάδα και αυτό δεν αλλάζει».

Χαμογελαστός ο κ. Ταξιάρχης σημείωσε ότι δεν φοβάται τίποτα. «Χειρότερα απ’ όσο είμαστε σήμερα δεν γίνεται. Εγώ δεν θέλω να έχω πάνω από το κεφάλι μου τους τοκογλύφους. Βαρέθηκα να ζω σαν σκλάβος» είπε. Ο κ. Νίκος, ο οποίος έκανε τη βουτιά του στην παραλία Μπάτης, του Παλαιού Φαλήρου, τόνισε: «Ψήφισα νωρίς και έτρεξα στην παραλία. Ο Ελληνας δεν χάνει την ελπίδα του ποτέ. Με ναι ή με όχι, αύριο θα είμαι πάλι εδώ να κάνω τις βουτιές μου»!

Στις θάλασσες της Χαλκιδικής ξεχύθηκαν και οι Θεσσαλονικείς. Τα αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί στον δρόμο για τη Χαλκιδική, ενώ η εξόρμηση στις παραλίες είχε αρχίσει ήδη από το βράδυ της Παρασκευής. Ωστόσο, χθες κορυφώθηκε, κυρίως από τη νεολαία, που ψήφισε δαγκωτό «ναι» στα μακροβούτια και στους καφέδες δίπλα στη θάλασσα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα