Συνομιλίες Τσίπρα με Ντράγκι, Λαγκάρντ, Ολάντ και Γιούνκερ

Ο Αλέξης Τσίπρας, είχε την Δευτέρα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, την Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αλλά και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Ο Πρωθυπουργός με τον Μάριο Ντράγκι, συζήτησε τα θέματα που αφορούν την ρευστότητα των τραπεζών. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

Με την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο Bloomberg, η επικεφαλής του ΔΝΤ, του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να εκταμιευτούν χρήματα προς την Ελλάδα, λόγω της ληξιπρόθεσμης δόσης της 30ης Ιουνίου, όμως του τόνισε ότι το Ταμείο έχει την διάθεση να προσφέρει –αν χρειαστεί- τεχνική βοήθεια.

Αργότερα το βράδυ ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρ. Ολάντ.

ήμερα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα