Το «μανιφέστο» του BAD LAK

Με μία οργισμένη γραπτή δήλωσή του ο εκκεντρικός επιχειρηματίας του χώρου της μόδας και προφυλακισμένος -πλέον- για μη καταβολή ΦΠΑ στο Δημόσιο Λάκης Γαβαλάς υποστηρίζει ότι τιμωρείται και γίνεται διάκριση στο πρόσωπό του, τη στιγμή που προσπαθεί να εξυγιάνει τις επιχειρήσεις του και να ανακάμψει οικονομικά, κατηγορώντας, ταυτόχρονα, τις αρμόδιες αρχές ότι επιδιώκουν την ταπείνωσή του μόνο και μόνο επειδή θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα προς τα έξω.

 

Ο άλλοτε πανίσχυρος επιχειρηματίας αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του: «Η τελευταία μου σύλληψη έγινε την ώρα που έβγαινα από το Αυτόφωρο, ύστερα από προηγηθείσα σύλληψή μου και αφού είχα πάρει αναβολή για νόμιμο λόγο. Η Αρχή που διέταξε τη σύλληψή μου γνώριζε το γεγονός ότι είχα δικαστήριο και εντούτοις δεν κίνησε μαζί και τις δυο δικογραφίες, ώστε να δώσω λόγο ενιαία ή τουλάχιστον διαδοχικά. Επέτρεψε, αν δεν προκάλεσε, την ταπείνωσή μου, τον διασυρμό μου, την ταλαιπωρία μου, μόνο και μόνο, κατά τη γνώμη μου, για να βγει προς τα έξω κάποιο μήνυμα...»

 

Την ίδια στιγμή, παραδέχεται τις οφειλές των επιχειρήσεών του, τονίζοντας: «Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να τα διευθετήσω».

 

Παράλληλα, εκφράζει την πικρία του, διότι, παρότι προσπάθησε να διευθετήσει την οφειλή του, προκαταβάλλοντας ένα ποσό, αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς, επειδή η υπόθεσή του βρισκόταν σε ανακριτή, θα έπρεπε να εξοφληθεί ολόκληρο το ποσό, ύψους 146.000 ευρώ.

 

Ετσι, διερωτάται ο Λάκης Γαβαλάς, «ακολουθήθηκε αυτή η γραμμή σε κάποιον άλλον συλληφθέντα; Μήπως, αντιθέτως, οι συλλαμβάνοντες συμβούλευαν τους συλλαμβανομένους να ρυθμίσουν την οφειλή τους, για να βοηθηθούν στην περαιτέρω εξέλιξη της διώξεώς τους; Γιατί, λοιπόν, αυτή η διάκριση σε βάρος μου;»

 

Πάντως, στη δήλωσή του, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να κρατηθεί, καθώς είναι γνωστής διαμονής, δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν θεωρείται επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια αδικήματα.

 

Επισημαίνεται ότι ο γνωστός επιχειρηματίας οδηγήθηκε χθες στις Φυλακές Αμφισσας, όπου θα κρατηθεί, καθώς οι Φυλακές Κορυδαλλού εδώ και λίγες ημέρες αρνούνται να δεχτούν άλλους κρατουμένους.

 

 

Βάσω Παλαιού

Ετικέτες: