ΣΟΚ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΗ ΖΑΜΠΙΑ

Η 29χρονη ερευνήτρια Μαργαρίτα Μεταλληνού ποδοπατήθηκε (!) από εξαγριωμένο ελέφαντα

Σοκ έχει προκαλέσει στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ο τραγικός θάνατος της 29χρονης μεταδιδακτορικής ερευνήτριας Ζωολογίας του αμερικανικού πανεπιστημίου Βιλανόβα Μαργαρίτας Μεταλληνού, η οποία ποδοπατήθηκε από εξαγριωμένο ελέφαντα κατά τη διάρκεια έρευνας πεδίου στο εθνικό πάρκο του Καφούε στη Ζάμπια. Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου, την ώρα που η νεαρή επιστήμονας εργαζόταν στο εθνικό πάρκο, ενώ μαζί της ήταν δύο άνδρες συνάδελφοί της.

Οπως κατέθεσε στην αστυνομία ο 24χρονος Τζέφρι Γουίνελ, ερευνητής που σώθηκε την τελευταία στιγμή, η Μαργαρίτα είδε τον ελέφαντα να πλησιάζει απειλητικά προς το μέρος τους και ούρλιαξε προειδοποιώντας τους συναδέλφους της να απομακρυνθούν. Η ίδια έτρεξε για να γλιτώσει, δεν πρόλαβε όμως να φτάσει σε ασφαλές σημείο, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθεί από το εξαγριωμένο ζώο.

Η Ελληνίδα ερευνήτρια σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2008 έως το 2013 έκανε το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό της στο Ινστιτούτο Εξελικτικής Βιολογίας της Βαρκελόνης (ΙΒΕ). «Η συμπεριφορά της απέναντι σε νέες επιστημονικές προκλήσεις ήταν πάντα ενθουσιώδης. Είχε την ικανότητα να καλλιεργεί γύρω της μια δημιουργική ατμόσφαιρα. Μπορεί η Μαργαρίτα να μη βρίσκεται πια ανάμεσά μας, αλλά οι αναμνήσεις από εκείνη θα παραμείνουν ζωντανές» ανέφερε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του το ΙΒΕ.

Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα της Μαργαρίτας Μεταλληνού περιστρέφονταν γύρω από τη γενετική, την εξέλιξη των ειδών και τη βιοποικιλότητα, ενώ είχε εκπονήσει αρκετές επιστημονικές εργασίες για τα ερπετά της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη του κόσμου.

Οι συνθήκες

Οι Αρχές της Ζάμπια ερευνούν το περιστατικό, ώστε να διαπιστώσουν κάτω από ποιες συνθήκες έχασε τη ζωή της η 29χρονη Ελληνίδα, ενώ συνάδελφοί της εκτιμούν ότι το τραγικό συμβάν στο εθνικό πάρκο του Καφούε (το μεγαλύτερο της χώρας με λεοπαρδάλεις, άγρια σκυλιά και πολλά σπάνια είδη) συνδέεται πιθανότατα με την επιθετικότητα που εκδηλώνουν οι αρσενικοί ελέφαντες κατά την περίοδο αναπαραγωγής τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα