«Υπερήφανος που ήρθα στην Ελλάδα!»

Ο Μάρκο Σίλβα έδειξε τους στόχους του νέου Ολυμπιακού

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΧΑΡΗ ΔΑΝΤΣΗ

Οι συμπατριώτες του, Λεονάρντο Ζαρντίμ και Βίτορ Περέιρα, μπορεί να έφυγαν ως αποτυχημένοι από το μεγάλο λιμάνι, ωστόσο αυτό δεν τρομάζει τον Μάρκο Σίλβα. Ο 38χρονος Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε κατά τη χθεσινή επίσημη παρουσίασή του από τους διοικούντες του Ολυμπιακού ότι έχει έρθει στον Πειραιά για να πετύχει! Γνωρίζει, όπως τόνισε και ο ίδιος, πως το έργο του είναι ιδιαίτερα δύσκολο και ότι οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας είναι πάρα πολύ απαιτητικοί, όμως υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, μια καλή πορεία στην Ευρώπη, αλλά και για να παρουσιάσει ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

«Περήφανος»

«Ζητώ συγγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω ελληνικά, και έτσι θα μιλήσω στη γλώσσα μου. Θέλω να σας πω πόσο περήφανος αισθάνομαι που έχω έρθει να δουλέψω στον Ολυμπιακό. Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί γνωρίζω ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας, και έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. Νιώθω χαρά και περηφάνια που είμαι εδώ σε αυτό το σπουδαίο κλαμπ» τόνισε αρχικά ο νέος κόουτς των νταμπλούχων Ελλάδος, και πρόσθεσε: «Ξέρω καλά την ευθύνη που έχω αυτή τη στιγμή. Γνωρίζω πως το σημαντικό δεν είναι να ολοκληρώσουμε τη χρονιά έχοντας κερδίσει μόνο τίτλους, αλλά έχοντας δώσει και στους φιλάθλους μας τη χαρά να απολαύσουν όμορφο ποδόσφαιρο. Η κατάκτηση των τίτλων δεν είναι το μόνο που ζητάει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Αυτό που θέλουμε είναι ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο να βλέπει ένα όμορφο ποδόσφαιρο, επιθετικό».

Για τους προκατόχους του από την Πορτογαλία είπε: «Με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν έχω μιλήσει. Με τον Βίτορ Περέιρα ναι, είπαμε κάποια πράγματα. Δεν με απασχολεί ωστόσο τι έγινε με τις περιπτώσεις τους. Ο πρώτος έφυγε στην μέση της χρονιάς και ο άλλος πήρε τίτλους. Εγώ έχω τη δική μου προσέγγιση. Πιστεύω στη δουλειά και στην προσπάθεια της ομάδας για τις επιτυχίες».

Για το αν τον προβληματίζει η κατάσταση στη χώρα μας: «Καταλαβαίνω την κατάσταση και παρακολουθώ με αγωνία τις εξελίξεις. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Εμένα δεν με επηρέασε καθόλου αυτό στην απόφασή μου. Αντίθετα, νιώθω περήφανος που ήρθα εδώ σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση».

Για τις μεταγραφές: «Οσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό καταλαβαίνουν πως θέλουν να έρχονται παίκτες που να μπορούν να βοηθήσουν. Σημασία έχει οι παίκτες όταν φεύγουν να είναι πιο διάσημοι απ’ όταν ήρθαν. Δεν πιστεύω πως θα ζητήσω κάτι άλλο από τους παίκτες από το να τα δίνουν όλα και να συνεχίσουν για το καλύτερο δυνατό».

Για την ακαδημία: «Φυσικά και θα βλέπω τη δεύτερη ομάδα. Οποιος ξεχωρίζει και θα μπορεί να βοηθήσει θα τον έχουμε μαζί. Θα προσέξω τα δικά μας παιδιά. Ηταν ένα στοίχημα στη Σπόρτινγκ. Το έκανα και εκεί. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και εδώ. Δεν είναι απλό. Δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό από την μία ημέρα στην άλλη και να γεμίζεις με παιδιά της ακαδημίας την πρώτη ομάδα του συλλόγου».

Ο Γεωργάτος

Στην συνέχεια παρενέβη ο αθλητικός διευθυντής της πειραϊκής ομάδας, Γρηγόρης Γεωργάτος, για να ξεκαθαρίσει πως πρώτη ομάδα και ακαδημία είναι ένα. Ανέφερε ακόμη ότι «ο προπονητής μας θα έχει όλη τη στήριξη και τη βοήθεια που πρέπει να έχει. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια, αλλά το να μιλάει η δουλειά. Ετσι και εμείς, έχουμε αρχίσει ήδη με τον προπονητή μας τη δουλειά».

Χθες, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, στην Πλατεία Αλεξάνδρας, ο Σίλβα μαζί με τους τρεις βοηθούς του, Ζοάο Πέντρο, Γκονζάλο Πέντρο και Πάουλο Σαμπάιο, βρέθηκαν στου Ρέντη για να γνωρίσουν και να προπονήσουν για πρώτη φορά τους ποδοσφαιριστές.

Οσον αφορά τα μεταγραφικά, σε πρώτο πλάνο παραμένουν οι υποθέσεις των Νέτο, Νενέ, Ντιόπ, Ζόνατας και Μιραλάς, ωστόσο οι Πειραιώτες παραδέχονται ότι «σίγουρα τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα θέμα στις συζητήσεις επειδή υπάρχει αβεβαιότητα» όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος. Ακόμη επεσήμανε ότι «η φορολογία είναι υψηλή και δεν δίνει κίνητρα ή παροχές σε παίκτες. Είναι 50% πάνω και περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του μπάτζετ. Εμείς τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει 90.000.000 ευρώ σε φόρους. Ας δουν και οι άλλες ομάδες τι έχουν δώσει και τι όχι».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα