Βερολίνο: «Καλός συμβιβασμός» η συμφωνία με την Αθήνα

«Καλό συμβιβασμό» με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα χαρακτήρισε τη συμφωνία των Βρυξελλών ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Μπούντεσταγκ θα δώσει εξουσιοδότηση, εφόσον προηγουμένως εγκρίνει τη συμφωνία η ελληνική Βουλή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και την πρόταση περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Στέφεν Ζάιμπερτ επισήμανε ότι υπήρξε συνεργασία με την καγκελάριο Μέρκελ και διευκρίνισε ότι η προσωρινή έξοδος αφορούσε μία υπόθεση εργασίας για την περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία και μόνο εφόσον θα συμφωνούσε σε αυτό η Ελλάδα.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα μπορούσε να συγκληθεί το γερμανικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση για τη συμφωνία με την Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μπούντεστανγκ Νόρμπερ Λάμερτ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ένα «ναι» της ελληνικής Βουλής για τα μεταρρυθμιστικά μέτρα αποτελεί προϋπόθεση για να δώσει η γερμανική Βουλή την εξουσιοδότησή της.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε ήδη ξεκαθαρίσει κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες ότι τα προαπαιτούμενα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων έως 15 Ιουλίου, προτού η συμφωνία ψηφιστεί από τα υπόλοιπα Κοινοβούλια.

«Τα θετικά υπερίσχυσαν των αρνητικών. Επιβεβαιώθηκαν οι αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας» σημείωσε μετά τη λήξη της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης η Άνγκελα Μέρκελ.

Πηγή:in.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα