Σαλονάτοι

Εχω ασκήσει κατ’ επανάληψιν σκληρή κριτική κατά του πρωθυπουργού για τα κολοσσιαία λάθη που διέπραξε στη διαπραγμάτευση. Αλλά στην κόντρα του με τους μανδαρίνους βουλευτές του συνδικαλισμού και τα μέλη της πολιτικής αριστοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, που ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με την ιδέα ότι ένας από το πουθενά τους πήρε το μαγαζί, θα είμαι μαζί του. Και θα είμαι μαζί του γιατί δεν θέλω να δω την πατρίδα μας να πληρώνει τα σπασμένα για το κόμπλεξ ευκατάστατων αστών που θέλουν να πάρουν αναδρομικά εκδίκηση για την απώλεια της ιδιοκτησίας του κόμματός τους από έναν ταλαντούχο νέο που πάντοτε έβλεπαν ως ενοικιαστή. Οσοι έχουμε παρακολουθήσει στοιχειωδώς από κοντά την
εσωκομματική διαδρομή του στον ΣΥΡΙΖΑ ξέρουμε άριστα ότι ο Τσίπρας συγκρούστηκε μετωπικά με την Αριστερά των σαλονιών και των ηρώων, που, ενώ ήταν πάντα μέρος του συστήματος, σήμερα θέλει να τον εμφανίσει «προδότη». Για μένα που ξέρω, αδύνατο να το ανεχτώ. Να ανεχτώ τι; Αντίσταση από τον πρώην μέντορά του, τον οποίο «σκότωσε» ο Τσίπρας με πατροκτονία, όταν γνωρίζω ότι σηκώνει τα φλάμπουρα της επανάστασης από την πολυτελή κατοικία του στα ορεινά της Πεντέλης;

Οταν ξέρω ότι μια ζωή πούλησε αριστερισμό με την ενοχή του ανθρώπου που έχει περιουσία; Να ανεχτώ αντίσταση στον Τσίπρα από ποίον; Από εκείνον που έφυγε από την προηγούμενη κυβέρνηση μόλις χρειάστηκε να πάρει ένα δύσκολο μέτρο; Που την ανατίναξε επειδή δεν προωθούσε προς ψήφιση ένα συστημικό αίτημα; Οση εκτίμηση και να τρέφω στο πρόσωπό του, αδύνατον. Να ανεχτώ, επίσης, την υπονόμευση του πρωθυπουργού από τα καλοζωισμένα τέκνα της -κατά τον Ανδρέα Παπανδρέου- Αριστεράς των σαλονιών που κοιτούν τον Τσίπρα και όλους τους Τσίπρες του κόσμου με σηκωμένο το φρύδι σαν κουνούπια, με την άνεση του συστημικού παίκτη που βρίσκει ανά πάσα στιγμή τις μισές πόρτες της πλουτοκρατίας ανοιχτές; Γιατί; Το αυτό ισχύει και με τα τοτέμ της Αριστερής Πλατφόρμας, που το μόνο που έμαθαν στη ζωή τους είναι να διαδηλώνουν, να διαμαρτύρονται, να φωνάζουν, χωρίς ποτέ να αποφασίζουν. Διαδήλωση για έναν «άλλον κόσμο εφικτό» με τη βεβαιότητα ότι δεν θα διοικήσουν ποτέ, ούζα κάτω από το φουγάρο του Κερατσινίου, δραχμή όταν μας ζορίσουν να βρούμε λύση, αυτή είναι η πλατφόρμα τους.

Ποιοι νομίζετε ότι καθυστέρησαν τη συμφωνία και μπλόκαραν τον Τσίπρα; Ολοι αυτοί. Εισαγόμενοι σωτήρες τύπου Βαρουφάκη, συνδικαλιστές τύπου Πλατφόρμας, ελέφαντες και ελεφαντάκια της Αριστεράς των σαλονιών, μπολσεβίκοι της πλάκας. Ε, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να χάσει τα λογικά της επειδή τα έχασαν κάποιοι άλλοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα