Κάτι τρέχει με τη Σέχτα Επαναστατών

Σε ασφυκτικό... αντιτρομοκρατικό κλοιό φαίνεται ότι βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Σέχτα Επαναστατών. Αξιόπιστες αστυνομικές πηγές ανέφεραν χθες στη «δημοκρατία» ότι «βρισκόμαστε προ των πυλών της εξάρθρωσης» της πιο αιματηρής τρομοκρατικής οργάνωσης στη μετά 17 Νοέμβρη εποχή. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, μάλιστα, δεν αποκλείουν οι όποιες εξελίξεις να προκληθούν άμεσα. «Αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, δεν αποκλείεται να έχουμε αποτελέσματα ακόμα και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να πάρει μια μικρή αναβολή, που όμως δεν θα μπορεί να ξεπεράσει τον μήνα» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή.

 

Σύμφωνα πάντα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες οι διωκτικές αρχές έφτασαν σε αυτό το κρίσιμο σημείο μέσω της μεθοδικής δουλειάς στα εγκληματολογικά εργαστήρια και της συνεχούς προσπάθειας για την αποκάλυψη νέων στοιχείων. Οπως και να έφτασαν στα ίχνη των τρομοκρατών, ωστόσο, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση είναι ο «άνεμος αισιοδοξίας» που πνέει στον 12ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με όσους γνωρίζουν να λένε ότι τουλάχιστον τρία πρόσωπα-«κλειδιά» αλλά και όπλα σύντομα θα βρίσκονται στη... διάθεση των διωκτικών αρχών.

 

Ενδεχομένως, μάλιστα, η πρόοδος στις έρευνες για τη Σέχτα με κάποιον τρόπο να συνδέεται ακόμα και με το πρόσφατο ταξίδι, με στόχο... εμπιστευτικές επαφές, που πραγματοποίησαν πριν από μερικά 24ωρα στην Αγγλία ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Λευτέρης Οικονόμου αλλά και ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Αλκιβιάδης Τζωίτης. Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου ταξιδιού οι κ. Παπαγιαννόπουλος, Οικονόμου και Τζωίτης συναντήθηκαν και με τον γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (SOCA) Ian Andrews, όπου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου που εκδόθηκε χθες το απόγευμα αναλύθηκαν θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

 

 

Ο κύκλος αίματος

 

Η Σέχτα Επαναστατών εμφανίστηκε πρώτη φορά στις 3 Φεβρουαρίου 2009 πραγματοποιώντας επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Εκεί τρεις ένοπλοι «γάζωσαν» το τμήμα με δύο όπλα που έως τότε ήταν «καθαρά», ένα αυτόματο τύπου Scorpion και ένα πιστόλι των 9 mm. Επιπλέον εκτόξευσαν και μία χειροβομβίδα, η οποία ωστόσο δεν εξερράγη. Μόλις 14 ημέρες μετά, στις 17 Φεβρουαρίου, η Σέχτα επανεμφανίζεται έχοντας στο στόχαστρό της αυτή τη φορά τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Alter. Και σε αυτή την περίπτωση οι τρομοκράτες γάζωσαν κυρίως αυτοκίνητα με αυτόματα όπλα.

 

Στις 17 Ιουνίου 2009 η Σέχτα ανοίγει τον κύκλο του αίματος. Στον πεζόδρομο της οδού Δημητρακοπούλου στα Ανω Πατήσια οι τρομοκράτες εκτελούν τον 41χρονο υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα, ο οποίος φρουρούσε τη βασική μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του ΕΛΑ Σοφία Κυριακίδου, πρώην σύζυγο του Αγγελέτου Κανά. Περίπου 13 μήνες αργότερα, στις 19 Ιουλίου 2010, τρομοκράτες της Σέχτας εκτελούν τον 37χρονο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια. Οι τρομοκράτες έστησαν ενέδρα στον δημοσιογράφο μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν ο ίδιος, η γυναίκα του και το μόλις δύο ετών -τότε- παιδί τους στην Ηλιούπολη.

 

 

Νίκος Δεμισιώτης

Ετικέτες: