ΣΟΦΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ο παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ Ευρώπης – ΗΠΑ και η Ελλάδα!

Πληροφορία νούμερο 1, πέρασε απαρατήρητη μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων: Οι αμερικανικές εποπτικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα εις βάρος της γερμανικής Deutsche Bank για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τυπική αφορμή, η απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη της τράπεζας από Ρώσους πελάτες του, που ήθελαν να κρύψουν την προέλευση των κεφαλαίων τους. Ουσιαστική αιτία είναι όμως ο παγκόσμιος εμπορικός, τραπεζικός και νομισματικός πόλεμος Αμερικής – Ευρώπης, που διεξάγεται εδώ και καιρό. Επεισόδιο αυτού του πολέμου ήταν η υπόθεση Φαλτσιανί με την περιώνυμη λίστα των φοροφυγάδων. Στόχος ήταν ο διασυρμός του ελβετικού τραπεζικού συστήματος.

Νέο επεισόδιο του πολέμου αυτού, που μας αφορά, είναι η έρευνα στη γερμανική τράπεζα-κολοσσό της οποίας ηγείται το πνευματικό τέκνο του Σόιμπλε, Βάιντμαν. Στόχος των Αμερικανών αυτή τη φορά είναι ο διασυρμός του γερμανικού πολιτικού κατεστημένου ως αποδέκτη και διακινητή μαύρου πολιτικού και επιχειρηματικού χρήματος. Στόχος είναι το πλήγμα της εικόνας που καλλιεργεί ο Σόιμπλε για τον εαυτό του και την πατρίδα του: Της ενάρετης δύναμης που εφαρμόζει στην εντέλεια τους κανόνες. Θυμίζω για την ιστορία ότι κάθε φορά που μια αμερικανική εποπτική Αρχή «μπουκάρει» σε γερμανικό ίδρυμα ή εταιρία (εν προκειμένω ο εποπτικός φορέας χρηματοοικονομικού τομέα Νέας Υόρκης – Department of Financial Services) οι Γερμανοί δεν έχουν καλά ξεμπερδέματα. Την προηγούμενη φορά διασύρθηκε η Siemens σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πληροφορία νούμερο 2, αντιγράφω από non paper του Μαξίμου, που πέρασε και αυτό απαρατήρητο:
«Αν κάποιος πρέπει πάντως να αξιολογήσει τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, τα περισσότερα -άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο- είναι χρεοκοπημένα. Αν δεν αλλάξει η Ευρώπη, στην επόμενη οικονομική κρίση θα βιώσουμε άσχημες περιπέτειες».

Πληροφορία νούμερο 3: Την ώρα που ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου περιοδεύει στην Ευρώπη και συγκροτεί τον αμερικανογαλλικό άξονα κατά της Γερμανίας, το ΔΝΤ θέτει με ένταση το θέμα της βιωσιμότητας του δικού μας χρέους αλλά και κατ’ επέκτασιν του χρέους όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Πληροφορία νούμερο 4: Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής μάς έδωσε ένα νέο δεδομένο: Η Ελλάδα του Τσίπρα όρμησε με δύναμη πάνω στον γερμανικό τοίχο, μάτωσε, πληγώθηκε, αλλά του άνοιξε ρωγμή. Οσοι κρύβονταν πίσω μας εδώ και χρόνια υφιστάμενοι τη γερμανική καταπίεση άρχισαν να ανοίγουν το στόμα τους και να διαμαρτύρονται, γιατί ξέρουν ότι έρχεται η σειρά τους.
Βάλτε τώρα τις πληροφορίες στη σειρά: Λιου, ΔΝΤ, έρευνα στην τράπεζα του Σόιμπλε, ρήγμα στην Ενωση, αμερικανογαλλικός άξονας. Δεν βλέπετε ότι έρχονται εξελίξεις, που μπορεί να είναι ευνοϊκές για την πατρίδα μας, άρα πρέπει να κάνουμε υπομονή;

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα