Αρπαξαν ομπρέλα από το γλυπτό του Ζογγολόπουλου!

Βάνδαλοι «λαβώνουν» τις «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου, το περίφημο γλυπτό στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη. Με έκπληξη περαστικοί διαπίστωσαν ότι μία από τις 40 μεταλλικές ομπρέλες του έργου λείπει!
«Οι "Ομπρέλες" ανήκουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης όπως και η ευθύνη συντήρησης του έργου. Το Ιδρυμα Ζογγολόπουλου είναι πρόθυμο να συμβάλει στην αποκατάσταση του έργου» αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ιδρύματος Αγγελος Μωρέτης.
Ο ίδιος εξηγεί ότι το έργο θα μπορούσε να επισκευάσει ο τεχνίτης Λεωνίδας Γκίκας, ο οποίος κατασκεύασε τις βραβευμένες «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου, που κοσμούν το «Cour d' Honneur» στις Βρυξέλλες.

Η επίσκεψη

Ο ίδιος ο κ. Γκίκας διευκρινίζει ότι για να αποκατασταθεί το γλυπτό θα πρέπει να αποσπαστεί μία από τις ομπρέλες, προκειμένου να κατασκευαστεί αντίγραφό της. «Την επισκευή μπορούν να κάνουν και υπάλληλοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ και να καθοδηγήσω χωρίς καμία αμοιβή» σημειώνει.
Την απογοήτευσή του για την «κακοποίηση» των γλυπτών στη Νέα Παραλία και την κακή συντήρηση του έργου συνολικά εκφράζει ο αρχιτέκτονας της ανάπλασης Πρόδρομος Νικηφορίδης.

 

Αριστείδης Μάτιος

 

Ετικέτες: