BBC: Η Ελλάδα της εξαθλίωσης

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο με σοκαριστικές φωτογραφίες περιγράφει τη ζοφερή αλήθεια για τις συνέπειες των Μνημονίων

«Πόσο άσχημα είναι τα πράγματα για τους ανθρώπους της Ελλάδας» διερωτάται το βρετανικό BBC ελάχιστες ώρες μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από τη Βουλή. Τη δυσάρεστη απάντηση δίνει το ίδιο το τηλεοπτικό δίκτυο με την παράθεση μιας σειράς σοκαριστικών φωτογραφιών από τα χρόνια της ύφεσης καθώς και γραφημάτων που παρουσιάζουν τη ζοφερή αλήθεια. Μάλιστα, το BBC παραλληλίζει την πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι Ελληνες με αυτήν που βίωσαν οι Αμερικανοί κατά τη Μεγάλη Υφεση του 1930, τονίζοντας ότι μετά τη συμφωνία της ευρωζώνης, για τους όρους ενός τρίτου πακέτου διάσωσης, βρίσκονται αντιμέτωποι με ακόμα περισσότερα χρόνια οικονομικής δυστοκίας.

«Η συμφωνία περιλαμβάνει περισσότερες αυξήσεις στους φόρους και περικοπές δαπανών, παρότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία υποσχόμενη να τερματίσει αυτό που περιέγραφε ως ταπεινωτική και επώδυνη λιτότητα» σημειώνει το βρετανικό μέσο.

«Βουτιά στα εισοδήματα»

Τα συνεχώς συρρικνούμενα εισοδήματα, οι χιλιάδες ανασφάλιστοι, οι νεόπτωχοι, οι περικοπές στις παροχές υγείας, η «στεγνή» αγορά εργασίας, το brain drain και η κακή ψυχολογία μεγάλου τμήματος του πληθυσμού της χώρας σκιαγραφούν, σύμφωνα με το BBC, τη σημερινή αλλά και τη μελλοντική κατάσταση της δοκιμαζόμενης Ελλάδας.

Ενδεικτικά, στο ρεπορτάζ αναφέρεται: «Η οικονομία συρρικνώνεται από το 2008, εκτός από μια περίοδο μικρής ανάπτυξης το 2014. Η επιβράδυνση καλύπτει το 25% του ΑΕΠ και είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε αναπτυγμένη οικονομία από το 1950». Σε ορισμένες περιοχές «τα ποσοστά της ανεργίας νέων ξεπερνούν το 60%». Η ζοφερή πραγματικότητα -καταλήγει το βρετανικό δίκτυο- έχει επίπτωση και στην ψυχική υγεία των Ελλήνων καθώς, σύμφωνα με μελέτη της επιθεώρησης «British Medical Journal», το ποσοστό των αυτοκτονιών έχει αυξηθεί κατά 35% σε σχέση με το 2012.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα