«Ο Ολυμπιακός ξεκινά με 30 βαθμούς στην τσέπη»

Κεραυνοί του Ιβάν Σαββίδη για την τακτική των δανεικών που καταστρέφει το ποδόσφαιρο. «Μαζί με τον φίλο Δ. Μελλισανίδη θα παλέψουμε για τη σωτηρία»

Μετωπική επίθεση σε βάρος του Ολυμπιακού εξαπέλυσε ο Ιβάν Σαββίδης. Κατήγγειλε ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα με 30 βαθμούς στην τσέπη, στηλίτευσε την πρακτική να μοιράζει δανεικούς ποδοσφαιριστές, υποστήριξε ότι υπάρχει σενάριο όπου όλοι γνωρίζουν το σκορ, τον σκόρερ, ποιος θα χτυπήσει ή θα φωνάξει, στάθηκε στον ύποπτο προς χειραγώγηση αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν αγόρασε παιχνίδια, και ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι φίλος του στην προσπάθεια να εξυγιάνουν τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΑΠΟ ΤΟΝ 
ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΟΥΖΟ

Ο ομογενής επιχειρηματίας, στις δηλώσεις του στην ΕΤ3, δεν κρύφτηκε: «Αν συνεχίζονται αυτές οι συμπεριφορές, ποιο είναι το νόημα να φέρνουμε παίκτες εδώ; Θα θυμάστε το παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια. Ολοι τότε έλεγαν πως ήξεραν τι θα γίνει. Οι άνθρωποι μιλούσαν πως είτε “θα είναι αυτό” είτε “θα σας διώξουμε”. Είναι ακατανόητο. Υπήρχαν διαιτητές οι οποίοι στους δικούς μας παίκτες έλεγαν είτε “κλείστε το στόμα σας” είτε θα “τελειώσετε το ματς με επτά”. Εισαγγελέας και ανακριτής λένε το ίδιο, αλλά, παρ’ όλα αυτά, δημιουργείται η αίσθηση ότι προχωράμε το ίδιο. Δεν θέλω να λύσω τα προβλήματα με τις ελληνικές μεθόδους, έτσι όπως το έκαναν οι αθηναϊκές ομάδες» είπε.

Οπως υποστήριξε, ο Ολυμπιακός πριμοδοτείται «με το καλημέρα»: «Δεν είμαστε χαζοί. Το βλέπουμε, το καταλαβαίνουμε! Μόλις ξεκινήσει το πρωτάθλημα, 30 βαθμοί είναι στην τσέπη τους. Πώς επιτρέπεται σχεδόν σε κάθε ομάδα να υπάρχουν δανεικοί παίκτες; Ζητάμε να προσέξουν αυτό το σημείο. Καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ δεν αγόραζε παιχνίδια και στο γήπεδο δεν ξεγελάει τον κόσμο. Εάν μπορούσαμε κερδίζαμε, αλλιώς ντρεπόμασταν. Στο γήπεδο όλοι έχουν τους ρόλους τους. Δημιουργείται η εντύπωση ότι όλοι ξέρουν το σενάριο, ποιο θα είναι το σκορ, ποιος θα χτυπήσει, ποιος θα βάλει το πόδι του, ποιος θα φωνάξει, πότε θα φωνάξει. Ολα με βάση ένα σενάριο! Νομίζω ότι αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική» τόνισε.

Στάθηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Ο Δημήτρης είναι φίλος μου. Αλλά με την ΑΕΚ εμείς θα παλέψουμε. Ή μαζί θα εξυψώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο ή αλλιώς δεν γίνεται. Είναι ντροπή, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πέσει πολύ. Μόνο σε σκληρό ανταγωνισμό θα μπορέσουμε να πετύχουμε πράγματα. Είναι σημαντικό ότι εμφανίζονται δυνατοί άνθρωποι. Οταν θα υπάρξουν πέντε-έξι αυτοτελείς ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε θα μπορέσει να γίνει κάτι καλό» υπογράμμισε.
Για τον ΠΑΟΚ είχε σημασία η αποκάλυψή του για τη συμπεριφορά του Αγγελου Αναστασιάδη: «Απαιτούσα “αγοράστε παίκτες, κάντε μεταγραφές”. Ο Αναστασιάδης μού έλεγε “εγώ δεν χρειάζομαι ποδοσφαιριστές, έχω καλή ομάδα,. Ολα καλά, όλα νορμάλ τα παλικάρια μου». Και όταν του τόνιζα ότι “εγώ δεν βλέπω να έχουμε άμυνα”, απαντούσε “η Παναγιά θα είναι η άμυνά μας”. Με στενοχώρησε».

Οι μεταγραφές

Για τις μεταγραφές που καθυστερούν στην Τούμπα έδωσε τη δική του εξήγηση: «Δεν υπάρχει πρόβλημα στη χρηματοδότηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στην παραλία και να πετάμε τα λεφτά μας στη θάλασσα. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, παίκτες τους οποίους θα μπορούσαμε να τους φέρναμε εδώ, αλλά δεν θα μπορούσαν να κατανοήσουν την προσωπικότητα και την ποιότητα του ΠΑΟΚ. Είμαι άνθρωπος του μάξιμουμ και δεν θα υπάρχει καμία εξαίρεση φέτος. Θα είμαστε πολύ αυστηροί και σκληροί. Ολοι θα συμπεριφερθούν όπως πρέπει, και θα πρέπει να με σκέφτονται σαν εφιάλτη τους. Δεν θα αφήσω να περάσουν συμπεριφορές που βλάπτουν την ομάδα».

Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία: «Ηθελα να τον υποδεχτούν σαν δικό τους άνθρωπο, και αυτό έκαναν. Οχι επειδή είναι καλός ή κακός, αλλά επειδή αυτός εκπροσωπεί την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Δεν νομίζω ότι μπορώ να αξιολογήσω την κυβέρνηση, αυτό το κάνει ο λαός. Εγώ πάντα θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για νιώθει άνετα στη Ρωσία ο Ελληνας πρωθυπουργός».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα