«Οξυγόνο» για τον τουρισμό

«Μένουμε Ελλάδα» έως 15 Αυγούστου με οδοιπορικά στα νησιά του Αιγαίου

Λήμνος, Λέσβος, Κύθνος, Πάτμος και όχι μόνο… Τα στολίδια του Αιγαίου σε πρώτο πλάνο στη δημόσια τηλεόραση, σε μια ύστατη προσπάθεια τόνωσης του «πληγωμένου» τουρισμού.
Με ελληνική ομορφιά θα γεμίσει η μικρή οθόνη μας, με το απίστευτο γαλάζιο της θάλασσας, τα άσπρα σοκάκια, τα πετρόκτιστα σπίτια και τους μπλε τρούλους των γραφικών εκκλησιών. Το «Μένουμε Ελλάδα», η ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΡΤ-1 που μεταδίδεται καθημερινά από τις 13.00 έως τις 15.00 και ανοίγει ένα παράθυρο στις κρυφές γωνιές της χώρας μας, θα κρατήσει συντροφιά στους τηλεθεατές έως τις 15 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταξιδιωτική εκπομπή, που σκοπό έχει να αναδείξει όλες τις περιοχές της Ελλάδας και να ενδυναμώσει τον εσωτερικό τουρισμό, από τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα προβάλλεται στην ΕΡΤ-2, η οποία ετοιμάζει το νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παράγωγη κλείνει 10 χρόνια ζωής στην κρατική τηλεόραση, αλλά έχει περάσει από… 40 κύματα. Επί ΝΕΡΙΤ μετονομάστηκε σε «Επιμένουμε Ελλάδα» και κατά τη μετάβασή της στο νέο σχήμα της ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου 2015, πήρε και πάλι το παλιό όνομά της, το «Μένουμε Ελλάδα». Στο διάστημα αυτό δέχτηκε σκληρή κριτική για το υψηλό κόστος της, αλλά και τις πολύ χαμηλές «πτήσεις» τηλεθέασης (υπήρχαν ημέρες όπου δεν έπιανε ούτε το 0,5% του μεριδίου).

Η Ρένια Τσιτσιμπίκου και ο Πέτρος Κουμπλής -αν και τις τελευταίες εβδομάδες έχουν παραχωρήσει τη θέση τους στην πολιτική επικαιρότητα, στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ- επιστρέφουν δριμύτεροι έπειτα από τόσα σκαμπανεβάσματα.
«Ο κόσμος έχει αγαπήσει την εκπομπή, γιατί τον βγάζει από την καθημερινότητά του, ειδικά φέτος, που οι διακοπές για τους περισσότερους Ελληνες αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός. Μας στέλνουν στο e-mail της εκπομπής μηνύματα ότι αποτελούμε μια διέξοδο για εκείνους. Οταν διαβάσαμε όλα αυτά που πάνω κάτω ήταν στο ίδιο ύφος, αποφασίσαμε να τους προτείνουμε εναλλακτικές λύσεις: πώς να πάρουν το ΚΤΕΛ και να κάνουν μπάνιο στη Λίμνη Βουλιαγμένης ή να τους προτείνουμε ένα ωραίο οδοιπορικό σε Πλάκα, Θησείο, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, με κατάληξη στις πιο δροσερές ταράτσες για ποτό ή στα πιο ρομαντικά σινεμά. Το θέμα είναι να μη χαθεί το καλοκαίρι του 2015, γιατί η ζωή είναι πάνω από την κρίση και πρέπει να βρούμε λύσεις για να αποδράσουμε και να δροσιστούμε» τονίζει στη «δημοκρατία» η παρουσιάστρια.

Η εκπομπή, που στόχο έχει την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, δίνει ακόμη και σήμερα τονωτικές ενέσεις σε μια σεζόν που μοιάζει να χάθηκε, αν και από το εξωτερικό υπάρχουν ακόμη αφίξεις τουριστών.

Λύση

«Δεχόμαστε προσκλήσεις από δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους για να αναδείξουμε τις περιοχές τους, ακόμη και τώρα που σας μιλάω. Μια λύση είναι καθένας μας να τονώσει το μέρος όπου μένει. Δηλαδή, αν εγώ κατοικούσα στη βόρεια Ελλάδα, θα πήγαινα οπωσδήποτε στον Νέστο. Οι συντελεστές της εκπομπής μας ξετρελάθηκαν από τις ομορφιές του και σκέφτομαι να τον επισκεφθώ και προσωπικά για διακοπές. Αν μένει κάποιος στα Δωδεκάνησα, είναι πολύ ωραία ιδέα να επισκεφθεί την Κάλυμνο. Η εκπομπή παρουσίασε το νησί των σφουγγαράδων και είδαμε ότι παρέχει πολλές δυνατότητες για εναλλακτικό τουρισμό, όπως καταδύσεις ή αναρρίχηση. Αλλά και το να γυρίσουμε στα χωριά μας με τα πανηγύρια, τους παραδοσιακούς καλλιτέχνες και τις ντόπιες συνταγές είναι οι καλύτερες διακοπές» αναφέρει η οικοδέσποινα.

Η συμβουλή του Πετρολούκα Χαλκιά

Για τη Ρένια Τσιτσιμπίκου η εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» είναι μια παραγωγή που θέλει πολλή δουλειά, έρευνα, ρεπορτάζ. Για τα στελέχη της ΕΡΤ θα μπορούσε να είναι και μια εσωτερική παραγωγή, για να περιοριστούν τα έξοδα.
«Η Ελλάδα μας είναι το καλύτερο οικόπεδο στον πλανήτη και πρέπει να την αγαπάμε και να την προστατεύουμε. Δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από αγανακτισμένους Ελληνες για τις φωτιές στα δάση μας. Ας γίνουμε φύλακες αυτής της πατρίδας. Η ΕΡΤ έχει υποχρέωση να βάζει σε προτεραιότητα την ανάδειξη της χώρας, και αυτό ζητούν και οι ομογενείς. Αυτό μου είπε χαρακτηριστικά ως καλεσμένος και ο παραδοσιακός τραγουδιστής της Ηπείρου, ο δεξιοτέχνης στο κλαρίνο Πετρολούκας Χαλκιάς, και το έβαλα καλά στο μυαλό μου» καταλήγει.

Μαρία Ανδρέου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα