Η άγρια συμμορία της Κορίνθου

Ο συνθέτης Γιάννης Σπανός ήταν ανάμεσα στα θύματα της σκληρής συμμορίας των Αλβανών κακοποιών που σκορπούσε τον τρόμο τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην περιοχή της Κορινθίας. Η Αστυνομία εντόπισε τους δράστες μετά τη διπλή ληστεία που πραγματοποίησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Βέλο. Στο σπίτι τους στο Κιάτο βρέθηκαν αρκετά από τα κλοπιμαία, ανάμεσά τους και το DVD του συνθέτη Γιάννη Σπανού, ο οποίος το αναγνώρισε και το παρέλαβε από την Ασφάλεια Κορίνθου.

 

Οι κακοποιοί είχαν εισβάλει στο σπίτι του γνωστού συνθέτη στο Κιάτο τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Με την απειλή μαχαιριού και πιστολιού τον ακινητοποίησαν και, αφού αφαίρεσαν 5.000 ευρώ, ένα DVD και τιμαλφή, χάθηκαν στο σκοτάδι. Ο κ. Σπανός ενημέρωσε την Αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους.

 

Η συμμορία «ξαναχτύπησε» έναν μήνα μετά αφαιρώντας από κάτοικο της περιοχής 26.000 ευρώ. Υστερα για λίγο καιρό χάθηκε αλλά, όπως φαίνεται, όταν οι κακοποιοί «έφαγαν» τα χρήματα σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα επέστρεψαν και πάλι... Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης μπήκαν σε μονοκατοικία στο Βέλο, από ανασφάλιστο παράθυρο. Ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια και έψαξαν το σπίτι. Βρήκαν μόνο 500 ευρώ και λίγα χρυσαφικά. Για δύο ώρες παρέμειναν στο σπίτι και ανέμεναν να επιστρέψει ο γιος της με τη σύζυγό του. Στο μεσοδιάστημα άνοιξαν το ψυγείο και έφαγαν ό,τι βρήκαν.

 

Στις 23.40 το ζευγάρι επέστρεψε και όταν άνοιξε την πόρτα βρέθηκε αντιμέτωπο με τους κουκουλοφόρους ένοπλους ληστές, οι οποίοι αφού το ακινητοποίησαν και του πήραν 20 ευρώ έφυγαν σαν κύριοι από την κεντρική είσοδο.

 

Με περίσσιο θράσος εισέβαλαν στο σπίτι ενός γείτονα, τον οποίο απείλησαν με όπλο, του πήραν 1.500 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Ο 62χρονος ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία είχε ήδη συγκεντρώσει στοιχεία για τους Αλβανούς κακοποιούς.

 

Επειτα από στοχευμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Κορίνθου συνέλαβε μέσα στο κρησφύγετό τους στη Βόχα Κιάτου τους τέσσερις υπηκόους Αλβανίας (από 22 έως 30 ετών). Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι όπου διέμεναν βρέθηκε και κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οικιακών συσκευών. Μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε από τους παθόντες.

 

Οι συλληφθέντες φορώντας κουκούλες και γάντια είχαν πραγματοποιήσει με την απειλή όπλων και μαχαιριών οκτώ ληστείες σε σπίτια, πάντα νυχτερινές ώρες, στη Νεράντζα, στο Βέλο, στις Κρήνες, στην Αρχαία Κόρινθο και τον Αϊ- Γιάννη του Κιάτου τους τελευταίους τέσσερις μήνες αποσπώντας σημαντικά χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

 

 

Γιώργος Μεστός

Ετικέτες: