Η «γαλάζια» συνιστώσα του… Σικάγου

Πολλαπλό ενδιαφέρον αποκτούν οι διεργασίες στο εσωτερικό της Ν.Δ. Ο Β. Μεϊμαράκης μπορεί να απέσπασε ομόφωνη απόφαση για την παραμονή του στην ηγεσία έως την άνοιξη του 2016, αλλά οι επίδοξοι αρχηγοί έχουν αρχίσει ήδη να «κινούνται» μετερχόμενοι διάφορες μεθόδους. Στην κατάσταση που παρέδωσε πάντως την άλλοτε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ο Α. Σαμαράς, τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι πολλά κι ένα από τα μεγαλύτερα αφορά εκτός από την εκλογική και την ιδεολογική καθίζηση που έχει υποστεί…

Στη μακρά, εσωτερική, προεκλογική περίοδο που ξεκινά, επομένως, ο επανακαθορισμός της ταυτότητας της Ν.Δ. θα βρεθεί εκ των πραγμάτων στο επίκεντρο. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά και οι φερόμενοι ως διεκδικητές της αρχηγικής καρέκλας. Αν δεν δώσουν καθαρά το στίγμα τους για το πώς πρέπει να πορευτεί ιδεολογικά και πολιτικά η Ν.Δ., τα «καλλιστεία» σε προσωπικό επίπεδο δεν πρόκειται να τους βοηθήσουν καθόλου.

Ενώ αυτό είναι όμως σαφές, φαίνεται ότι ορισμένοι πιστεύουν αφελώς ότι μπορούν να θολώσουν τα νερά. Ενα χαρακτηριστικό (και απογοητευτικό) παράδειγμα αποτελεί η προσπάθεια δημιουργίας της λεγόμενης «Δεξιάς Πλατφόρμας» από τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε να αναθέσει καθήκοντα «υπασπιστή» του στον (ούτως ή αλλιώς επιζήμιο για τη Ν.Δ.) Αδωνι Γεωργιάδη. Αμφότεροι έχουν αρχίσει να διαλαλούν (ως πολιτικό εμπόρευμα) τις δεξιές καταβολές τους επικαλούμενοι μέχρι και το Λαϊκό Κόμμα, τον Συναγερμό και την ΕΡΕ, αλλά αποκρύπτουν κάτι πολύ σημαντικό. Ο πρόσφατος πολιτικός βίος και των δύο αποδεικνύει ότι απαρνήθηκαν τις αρχές ενός γνήσιου δεξιού και -προκειμένου να φανούν αρεστοί στους πάτρωνες και τους εργολάβους των Μνημονίων- ενεδύθησαν τα κοστούμια του νεοφιλελευθερισμού στην πιο ακραία του μορφή. Η αλήθεια δυστυχώς είναι ότι επέλεξαν να ξεχάσουν την Ελλάδα και τα ιδανικά της και να μετεγγραφούν στη «Σχολή του Σικάγου». Τώρα λοιπόν που προσποιούνται, κατά τρόπο ψευδεπίγραφο, τους πατριώτες δεξιούς αναζητώντας χώρο ύπαρξης απέναντι στο «μεταρρυθμιστικό Κέντρο» του κ. Μεϊμαράκη, δεν πείθουν…

Φαίνεται πάντως ότι ο έμπειρος «προσωρινός» αρχηγός της Ν.Δ. δεν θα δυσκολευθεί με τη «συνιστώσα του Σικάγου», αφού ήδη από τις πρώτες μέρες την εξουδετέρωσε μάλλον διά περιπάτου.
Τόσο οι πολιτικές εκτιμήσεις και προβλέψεις του κ. Βορίδη, οι οποίες εκφράστηκαν εντός των οργάνων της Ν.Δ., όσο και η προσπάθεια της ομάδας Μητσοτάκη – Βορίδη – Γεωργιάδη να επιβάλει άμεσες διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού αντιμετωπίστηκαν με ευκολία από τον πολύπειρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αλλωστε η επιμονή του κ. Βορίδη στην άποψη ότι «οι κυβερνώντες είναι κομμουνιστές και δεν θα επιτύχουν συμφωνία» αλλά και η εμμονή στη δημόσια, φανατική και απροκάλυπτη υπεράσπιση των καναλαρχών έκοψαν κι άλλους πόντους από τον φιλόδοξο δικηγόρο. Ο αγχώδης συγχρωτισμός με διαπλεκόμενους εκδότες και εφοπλιστές απειλεί να πλήξει ανεπανόρθωτα το πολιτικό μέλλον του άλλοτε πολλά υποσχόμενου πρώην υπουργού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα