Ελληνας αγόρασε τη Mercedes της Κάλλας

Αντί 119.200 ευρώ στο Μόντε Κάρλο

Ελληνικής ιδιοκτησίας είναι και πάλι η μία από τις δύο λιμουζίνες που η Μαρία Κάλλας χρησιμοποιούσε για τις τουρνέ της στην Ευρώπη. Υστερα από πολλά χρόνια, κατά τα οποία ανήκαν σε Αμερικανό συλλέκτη, με τον οποίο μάλιστα η Ελληνίδα ντίβα είχε  φιλική σχέση, οι δύο Mercedes δημοπρατήθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες, με τους αγοραστές τους να είναι συλλέκτες ιστορικών μοντέλων.
Ενας εξ αυτών, όπως πληροφορήθηκε η «δημοκρατία», έδωσε μάχη κατά τη δημοπρασία, που έγινε στο Μόντε Κάρλο, προκειμένου να αποκτήσει την ασημί κούκλα (σαν να είχε τίγρη στη… μηχανή της) και να τη φέρει στην Ελλάδα.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας, που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά οτιδήποτε αποτελεί σήμα κατατεθέν του Ελληνισμού, και ιδιαίτερα εκείνου των χαμένων πατρίδων, δεν δίστασε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε να αποκτήσει το (φορτωμένο με μνήμες) αυτοκίνητο.

Η πώληση των δύο λιμουζινών της Κάλλας είναι αλήθεια ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία των υπευθύνων του οίκου δημοπρασιών Artcurial Motorcars. Η Mercedes-Benz του 1971, που είχε δεχτεί επιπλέον βελτιώσεις στο εσωτερικό της, πουλήθηκε αντί 119.200 ευρώ, ενώ η αρχική εκτίμηση κυμαινόταν μεταξύ 60.000 και 100.000 ευρώ. Αρκετά πάνω από την αρχική εκτίμηση πωλήθηκε και η Mercedes του 1966, που κατακυρώθηκε στον αγοραστή της αντί 106.100 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα