Μύκονος με τριτοκοσμικό αεροδρόμιο!

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αερολιμένας της Μυκόνου, ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως, επισημαίνουν με ερώτησή τους ο βουλευτής Ηρακλείου και τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι το 2010 οι συνολικές πτήσεις (αφίξεις και αναχωρήσεις) ανήλθαν στις 6.142, εξυπηρετώντας 432.455 επιβάτες, ενώ το 2014 οι συνολικές πτήσεις (αφίξεις και αναχωρήσεις) ανήλθαν στις 9.428, εξυπηρετώντας 778.729.

Παρά τη μεγάλη επιβατική κίνηση, όπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές, «οι περιγραφές είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές: τριτοκοσμική υγιεινή, ανεπαρκείς χώροι αναμονής, μεγάλες καθυστερήσεις, σχεδόν ανύπαρκτη συντήρηση, απαρχαιωμένες υποδομές και εξαντλητικές ώρες εργασίας στα όρια της ασφάλειας τόσο για εργαζομένους όσο και για επισκέπτες του νησιού.

Οι επιπτώσεις από την κατάσταση αυτή ενδέχεται να αποδειχθούν ιδιαίτερα κοστοβόρες και, σύμφωνα με ταξιδιώτες και εργαζομένους, η κατάσταση αυτή αποτελεί καθημερινότητα για το αεροδρόμιο της Μυκόνου στο μέσον μιας τουριστικής σεζόν που υπέφερε ήδη από ακυρώσεις και πλήγματα λόγω των capital controls.

Πρόσφατα, μαζί με την απογείωση αεροσκάφους, ξεκόλλησαν περίπου 20 τετραγωνικά μέτρα ασφάλτου, δημιουργώντας πρόβλημα στη λειτουργία του αεροδρομίου. Το τεχνικό προσωπικό κάλυψε την τρύπα με πρόχειρα υλικά ταχείας πήξεως εντός 20 λεπτών, ενώ νωρίτερα τον Ιούνιο είχε κλείσει για τέσσερις ώρες λόγω αποκόλλησης τμήματος της ασφάλτου που καλύπτει τον αεροδιάδρομο».

Παράλληλα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας καταγγέλλουν εξοντωτικές συνθήκες εργασίας τόσο στη Μύκονο όσο και στη Σαντορίνη και τη Σκιάθο, ενώ αναφέρουν ότι ο πύργος που διαθέτει ο Αερολιμένας Μυκόνου είναι ο παλαιότερος στην Ελλάδα και διαθέτει μόνο μία συχνότητα με χειροκίνητο μικρόφωνο.

Αύξηση κίνησης 12,% φέτος!

Αυξημένη κατά 12,5% ήταν η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καθώς ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών αυξήθηκε στα 26.500.000 έναντι 23.500.000 το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια τον Ιούλιο έφτασε τις 243.321 (οι 105.644 ήταν εσωτερικού και οι 137.677 εξωτερικού), παρουσιάζοντας αύξηση 7,7% (10,7% στις πτήσεις εσωτερικού και 5,5% στις πτήσεις εξωτερικού) σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Επίσης, από τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τον Ιούλιο του 2015 προκύπτει ότι διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 7.700.000 επιβάτες και η αύξηση έφτασε το 12,75%.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα