Οι αριστεροί των… σαλονιών

Βούλιαξαν τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά της μεθορίου από την επέλαση των λαθρομεταναστευτικών ορδών, αλλά κάποιοι στην κυβέρνηση εξακολουθούν… να χτενίζονται. Εξαντλούν την ευαισθησία τους στα δικαιώματα Αφρικανών και Ασιατών που έρχονται απρόσκλητοι στη «Γη της Επαγγελίας» και αδιαφορούν για τα δικαιώματα των γηγενών Ελλήνων στα νησιά «πρώτης υποδοχής», που βλέπουν την καθημερινότητά τους να αλλάζει μέσα από πρωτόγνωρες συνθήκες αναγκαστικής συγκατοίκησης με μπουλούκια αλλόθρησκων φυγάδων.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που είναι, υποτίθεται, επιφορτισμένο με την τήρηση του νόμου και της τάξης, όταν ο επικεφαλής δεν είναι απορροφημένος με την αρθρογραφική δραστηριότητά του, έσπευσε να θέσει σε διαθεσιμότητα έναν μεροκαματιάρη αστυνομικό. Επειδή φιλοδώρησε με μια φάπα έναν λαθρομετανάστη, επιχειρώντας να συγκρατήσει τον εξαγριωμένο όχλο, ο οποίος απαιτούσε (άκουσον άκουσον) επίσπευση γραφειοκρατικών διαδικασιών για να εφοδιαστεί με ταξιδιωτικά έγγραφα.

Εφτασε ένα χολερικό «τιτίβισμα» από ένα αγγλοσαξονικό μέσο ενημέρωσης, από αυτά που ειδικεύονται στη δυσφήμηση της Ελλάδας και των ελληνικών νησιών, για να σπεύσει ο κ. Πανούσης να καταδικάσει τον αστυνομικό, φορτώνοντάς τον με το «παράπτωμα» της χρήσης… υπέρμετρης βίας.

Κι ο μεν Πανούσης είναι φανερό ότι δεν έχει και δεν θέλει να έχει πραγματική επίγνωση του προβλήματος. Ενας κλασικός «αριστερός των σαλονιών» είναι που αποθεώνει τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, αρκεί οι «λάθρο» να είναι μακριά από το σπίτι του (σε αντίθεση με την Τασία που διατίθεται και να φιλοξενήσει μερικούς για να γνωρίσει από κοντά τον πολιτισμό τους…).

Για σκεφτείτε το, όμως, λίγο και βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του ταλαίπωρου αυτού αστυνομικού. Που χωρίς μέσα, χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και κυρίως χωρίς ηθική υποστήριξη από την Πολιτεία έχει να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη και εκρηκτική κατάσταση.

Φανταστείτε τον εαυτό σας ενώπιον ενός εξαγριωμένου πλήθους που κραυγάζει σε ακατάληπτες γλώσσες, έτοιμο να μπουκάρει και να τα σπάσει όλα. Αλήθεια, πώς επιβάλλεται η τάξη εκείνη την ώρα; Εσείς πώς θα αντιδρούσατε; Μήπως η φάπα θα ήταν απλό πταίσμα;

Γι’ αυτό, λοιπόν, έξω από τον χορό πολλοί μιλούν. Και, δυστυχώς, οι πλέον αναρμόδιοι. Και έτσι θα συνεχίσουν, στον βαθμό που οι κάτοικοι των ίδιων των νησιών δεν έρχονται μια βόλτα στην Αθήνα να τα ψάλλουν λίγο στον Πανούση και στην Τασία, όπως τα ψέλνουν οι «λάθρο» στις δημοτικές Αρχές της Κω…

Γιώργος Χαρβαλιάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα