ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΔΙΝΕΙ (ΠΛΕΟΝ) Ο ΛΑΟΣ!

Το θέατρο που παίζεται από την ημέρα της κυβίστησης του Αλέξη Τσίπρα έως την υπογραφή του Μνημονίου 3-4 πρέπει να τελειώνει. Η στοχοποίηση προσώπων εντός του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να υπενθυμίζουν στον πρωθυπουργό πώς κέρδισε τις εκλογές και τι υποσχέθηκε στους Ελληνες, δείχνει τον μακιαβελισμό όσων αποκτούν εξουσία.

Το ίδιο ισχύει απόλυτα και για τους διαφωνούντες εντός του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν τολμούν να ρίξουν την κυβέρνηση, από τη στιγμή που δεν τη στηρίζουν, για να μη χρεωθούν, λέει, ότι έριξαν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς (ποια Αριστεράς, θα προσθέταμε). Οσο για τα παράλογα της αντιπολίτευσης, τα λόγια είναι περιττά. Ψηφίζουν τα Μνημόνια, καταγγέλλουν την κυβέρνηση και δεν θέλουν τις εκλογές για το… καλό του τόπου! Το μόνο που θέλουν είναι να μπουν από το… παράθυρο σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού!

Η τελευταία ανακάλυψη του Μαξίμου είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που σκέφτεται να ζητήσει, λέει, στη Βουλή. Και αν δεν την πάρει, τότε θα αποφασίσει να πάει σε εκλογές. Αν την πάρει δηλαδή από όλους αυτούς που καταψήφισαν τα Μνημόνια και την οδήγησαν να κυβερνά με 118 βουλευτές, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ποιον, αλήθεια, πιστεύουν ότι κοροϊδεύουν;

Η αλήθεια είναι ότι εδώ που φτάσαμε απαιτούνται καθαρές λύσεις. Και καθαρές λύσεις δίνονται μέσω εκλογών. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση, αντί να σκίσει το Μνημόνιο, έσκισε το πρόγραμμά της μόνο, οφείλει να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό. Μόνο εκείνος μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι στον Αλέξη Τσίπρα και να πει αν συμφωνεί με όσα υπέγραψε η κυβέρνηση και αλλάζουν τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων προς το χειρότερο. Ολα τα άλλα είναι τερτίπια και παιχνιδάκια που προσβάλλουν τη δημοκρατία και υποτιμούν τους πολίτες.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη όχι μόνο γιατί εξαπάτησε τον ελληνικό λαό (ακολουθώντας την πεπατημένη του Γιώργου Παπανδρέου και των υπολοίπων) αλλά, αν λειτουργούσαν ορθά η Δικαιοσύνη και το Συνταγματικό Δικαστήριο, θα την εγκαλούσε γιατί ακύρωσε το δημοψήφισμα. Πράξη αντισυνταγματική και βαθύτατα αντιδημοκρατική και παράνομη. Αλλά γι’ αυτό δεν μιλά κανείς, ούτε καν η λαλίστατη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Γι’ αυτό λέμε ότι εδώ που φτάσαμε η μόνη καθαρή λύση είναι η κάλπη. Και η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί τουλάχιστον θα έχει τη νομιμοποίηση. Κανείς δεν δικαιούται να πει ότι δεν γνωρίζει. Γιατί όλοι πλέον γνωρίζουν τι θα μπορεί να κάνει και τι δεν θα μπορεί. Μια και με το Μνημόνιο 3-4 η χώρα θα μείνει δεμένη χειροπόδαρα για χρόνια…

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα