Προσκλητήριο «νεκρών»!

Με προσκλητήριο «πολιτικά νεκρών» προσώπων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί να πείσει ότι δεν αμφισβητείται. Ο κ. Βενιζέλος έχει ανοίξει την τηλεφωνική του ατζέντα και σκέφτεται να καλέσει στο τηλέφωνο τους πάλαι ποτέ κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ, που δεν φαίνονται διατεθειμένοι να μπουν στο κάδρο ενός κόμματος που κινείται δημοσκοπικά σε ελεύθερη πτώση και σε μονοψήφια νούμερα.

Τα πιο «δύσκολα» τηλεφωνήματα είναι ασφαλώς αυτά σε πρώην κορυφαία στελέχη, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου, ο πρώην γραμματέας Κώστας Λαλιώτης, ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος Θόδωρος Πάγκαλος, που έχουν έρθει για διάφορους λόγους απέναντι στον κ. Βενιζέλο.

Παράλληλα, υπάρχει και ο φόβος στην Ιπποκράτους μήπως ερχόμενοι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με τις τοποθετήσεις τους τινάξουν τα πάντα στον αέρα, από την ηγεσία του ίδιου του κ. Βενιζέλου μέχρι και το ΠΑΣΟΚ. «Κομμένοι» από το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Φλωρίδης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, που έχει διαμηνύσει ότι θα συμμετάσχει έστω και εάν χρειαστεί να κάνει όλη τη διαδικασία από την αρχή γραφόμενος απλό μέλος στην Κομματική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος δεν σκοπεύει να ανακοινώσει ακόμη την 30μελή γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου – ΚΟΕΣ (παρόλο που έβαλε τους πάντες στην κεντρική οργάνωση του συνεδρίου), ακριβώς γιατί δεν έχει καταλήξει ποιους θα χρησιμοποιήσει.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι αποφάσισε να ελέγξει τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συγκαλώντας την τις επόμενες ημέρες (μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup) μαζί με την Πολιτική και Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι θα μπορέσει να περιορίσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, μια και το περιβάλλον θα είναι πιο φίλιο προς εκείνον. Ενδιαφέρον θα έχει η προαναγγελθείσα σύγκρουση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, που επέστρεψε αθορύβως στο… μαντρί. Τώρα τι σκέπτεται να κάνει και να εκφράσει μάλλον θα το δούμε στα… προσεχώς.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα