Κρήτη: Πλοίο με καλάσνικοφ για το αδίστακτο ΙΚ

Ακινητοποιήθηκε έξω από την Ιεράπετρα! Προοριζόταν για τους τζιχαντιστές της Λιβύης

Βαρύτατο οπλισμό, ακόμη και εκρηκτικά, μετέφερε το φορτηγό πλοίο «HADDAD 1», το οποίο εντόπισαν στελέχη του Λιμενικού ανοιχτά της Ιεράπετρας. Το πλοίο είχε προορισμό τη Λιβύη, με τις ελληνικές και διεθνείς Αρχές να εξετάζουν, πλέον, το ενδεχόμενο παραλήπτες του φορτίου να είναι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, το «HADDAD 1» έφερε σημαία Βολιβίας, είχε επταμελές πλήρωμα (αλλοδαποί) και ξεκίνησε από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Ισκέντερουν) στην Τουρκία με προορισμό λιμάνι της Λιβύης. Λίγες ώρες προτού προσεγγίσει τον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Κρήτης, οι ελληνικές Αρχές έλαβαν σήμα -που πιθανώς προέρχεται από διεθνή μυστική υπηρεσία- σχετικά με πλοίο που μεταφέρει οπλισμό στη Λιβύη. Τότε δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών.

Σύντομα το πλοίο ακινητοποιήθηκε και ζητήθηκε από το πλήρωμα να επιδείξει παραστατικά για το φορτίο. Εκείνοι, ωστόσο, εμφάνισαν έγγραφα που έδειχναν ότι μεταφέρει... πλαστικά και οικοσυσκευές. Από τον πρώτο έλεγχο των στελεχών του Λιμενικού αποκαλύφθηκαν πολύ μεγάλος αριθμός τυφεκίων τύπου καλάσνικοφ και άλλα οπλοπολυβόλα δυτικού τύπου. Για τον λόγο αυτό όλα τα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν και ανακρίνονται από το Λιμενικό.

Το πλοίο οδηγήθηκε το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου και ξεκίνησε η καταμέτρηση του μεγάλου φορτίου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η υπόθεση πιθανώς να λάβει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς παραλήπτης του εικάζεται ότι είναι στρατιωτικό σκέλος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Σήμερα, μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση (συνεχιζόταν έως αργά χθες το βράδυ), το Λιμενικό θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

 

Ετικέτες: