Ατόπημα λόγω… μεγαλομανίας!

Ο Γ. Βασιλείου (προϊστάμενος του γραφείου τύπου της Ιεράς Συνόδου) κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα παρακάλεσε Ν.Δ. και Χ.Α.

Σφοδρές αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ του προϊσταμένου του γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου Γιώργου Βασιλείου! Ο εν λόγω εκκλησιαστικός υπάλληλος βρίσκεται στην όγδοη θέση του ψηφοδελτίου της Αιτωλοακαρνανίας χωρίς καμία ελπίδα να εκλεγεί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εύλογη απορία για το ποια είναι η πραγματική σκοπιμότητα αυτής της κίνησης. Μάλιστα, ο κ. Βασιλείου έχει… παρελθόν που καμία σχέση δεν έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρξε επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος στην «Ελεύθερη Ωρα» και οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι μέχρι πρότινος έριχνε δίχτυα στη Χρυσή Αυγή. Οταν τον απέρριψαν, απευθύνθηκε στη Ν.Δ. αλλά και από εκεί «έφαγε πόρτα». Μάλιστα, λέγεται ότι με ύφος χιλίων καρδιναλίων αυτοπροτάθηκε για την Αιτωλοακαρνανία απαιτώντας να τον τοποθετήσουν σε εκλόγιμη θέση! Βλέποντας, όμως, ότι στη Συγγρού… έπεσαν κάτω από τα γέλια με τις απαιτήσεις του, τους απείλησε ότι θα πάει στην Κουμουνδούρου, όπως και έκανε!

Ο κ. Βασιλείου εκθέτει συνολικά την Εκκλησία με τη στάση του. Πέραν του ότι είναι σε κομβική θέση, εκπροσωπώντας συχνά επισήμως στα media την επίσημη ελλαδική Εκκλησία, είναι πρόεδρος των εργαζομένων της Ιεράς Συνόδου και εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων! Επομένως πώς είναι δυνατόν η «φωνή» της Εκκλησίας να συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο και, μάλιστα, με το κόμμα το οποίο στις τάξεις του έχει σειρά άθεων και εχθρών της Ορθοδοξίας; Η ακόρεστη φιλοδοξία και η φιλαυτία ενός προσώπου είναι δυνατό να οδηγούν σε «ομηρία» συνολικά την Ιερά Σύνοδο;

Ο κ. Βασιλείου θα είχε κάθε δικαίωμα να ακολουθήσει την πολιτική, αν είχε πρώτα παραιτηθεί. Παρότι με ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι η υποψηφιότητά του δεν αφορά την Εκκλησία, οι πάντες γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αλήθεια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήταν ενήμερος για το γεγονός; Και αν δεν ήταν, τι σκοπεύει να πράξει τώρα; Εκτός κι αν υπάρχει κάποια υπόγεια συνεννόηση…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα