ΔΕΗ: Μείωση έως και 10% στα τιμολόγια

Για τους οικιακούς καταναλωτές λόγω του χαμηλότερου κόστους παραγωγής

Μετά την επιβράβευση των καλοπληρωτών, η διοίκηση της ΔΕΗ ετοιμάζεται να ανακοινώσει μειώσεις τιμολογίων έως και 10% στα οικιακά τιμολόγια, με στόχο να περάσει στους πελάτες της το χαμηλότερο κόστος παραγωγής εξαιτίας της πτώσης τιμών στο πετρέλαιο και, κυρίως, στο φυσικό αέριο. Εκτός από τη συγκεκριμένη μείωση, οι πελάτες της ΔΕΗ αναμένεται να δουν ελαφρύτερο λογαριασμό και για ακόμη έναν λόγο: Θα μειωθούν τα τέλη Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (τα περίφημα ΥΚΩ), δηλαδή το κόστος που πληρώνουν όλοι οι Ελληνες προκειμένου να λειτουργούν οι μονάδες πετρελαίου της ΔΕΗ στα νησιά που δεν είναι συνδεδεμένα με το ηπειρωτικό σύστημα.

Η ημερομηνία ανακοίνωσης των μειώσεων στα οικιακά τιμολόγια δεν έχει καθοριστεί, αλλά είναι σαφές ότι θα αφορά μόνο το λεγόμενο ανταγωνιστικό τέλος των τιμολογίων. Δεν πρόκειται, δηλαδή, να μειωθούν οι άλλες χρεώσεις, όπως για τα δίκτυα, το γνωστό «πράσινο τέλος» (ΕΤΜΕΑΡ), κ.ά. Οι νέες εκπτώσεις θα αφορούν μόνο το κόστος ενέργειας το οποίο χρεώνει η ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ αποφάσισε να επιστρέψει στους συνεπείς οικιακούς πελάτες το διπλάσιο της αξίας της πάγιας χρέωσης σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό για το έτος 2016, δηλαδή σε όσους έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους 2015. Με αυτό τον τρόπο η επιχείρηση επιστρέφει περίπου 30.000.000 ευρώ στους συνεπείς καταναλωτές της. Δηλαδή, για μονοφασική παροχή ρεύματος το όφελος είναι 9,12 ευρώ, για μονοφασική παροχή ρεύματος με νυχτερινό τιμολόγιο το όφελος είναι 21,12 ευρώ, για τριφασική παροχή ρεύματος (απλή) το όφελος είναι 28,80 ευρώ και για τριφασική παροχή ρεύματος που διαθέτει και νυχτερινό τιμολόγιο το όφελος είναι 40,80 ευρώ.

Γενικά, η ΔΕΗ υποστηρίζει: «Με τη νέα εμπορική και τιμολογιακή της πολιτική, επιστρέφει συνολικά πάνω από 80.000.000 ευρώ στους πελάτες της, επιβραβεύοντας τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές και στηρίζοντας μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, συμβάλλουν στη διατήρηση θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα