Νταβούτογλου: Θέλει πλειοψηφία για νίκη κατά της τρομοκρατίας

Μονοκομματική κυβέρνηση για να «νικήσει την τρομοκρατία» ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος το Σάββατο επανεξελέγη ομόφωνα -αφού ήταν άλλωστε και ο μοναδικός υποψήφιος- στο συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Αγκυρα. Εν όψει των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, το κυβερνών κόμμα του προέδρου Ερντογάν συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία «φόβου», επιχειρώντας να συσπειρώσει έτσι τους ψηφοφόρους και να πετύχει την αυτοδυναμία, που έχασε στις 7 Ιουνίου και με την άνοδο του κουρδικού HDP.

«Η μονοκομματική κυβέρνηση είναι αναγκαία τόσο για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία όσο και για να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές προκλήσεις» διατράνωνε ο Νταβούτογλου το Σάββατο. Λίγες ώρες αργότερα, την Κυριακή, το ΡΚΚ σημείωσε και νέα επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε βάρος σημείου ελέγχου στη νοτιοανατολική Τουρκία, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς και τραυματίζοντας πέντε, ενώ η αστυνομία απάντησε με βομβαρδισμό ορεινής περιοχής, σκοτώνοντας δύο αντάρτες.

Επιχειρώντας πάντως να ρίξουν τους τόνους, οι τουρκικές Αρχές αρχικά αποκατέστησαν για μερικές ώρες την πρόσβαση στην πόλη Τσιζρέ, στα σύνορα με το Ιράκ, την οποία ο ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς χαρακτήρισε «τουρκικό Κομπάνι», εξαιτίας του ότι παρέμεινε σε απαγόρευση κυκλοφορίας για περισσότερο από μία εβδομάδα. Κατά το HDP, εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ στρατού και ΡΚΚ στην περιοχή, έχουν σκοτωθεί 21 πολίτες, μεταξύ των οποίων και παιδιά. Σύμφωνα, μάλιστα, με το πρακτορείο Firat News, δύο ανήλικοι που παραβίασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας εκτελέστηκαν από τις Αρχές το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα