ΣΚΙΤΖΗΔΕΣ…

Τραγικό λάθος η καταγγελία  «δολιοφθοράς» από την ΕΡΤ για το… ύψος

Αδίκησε τον εαυτό του ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στο φινάλε μιας σχετικά αξιοπρεπούς παρουσίας, προχθές το βράδυ. Το βλακώδες εφεύρημα για το επικοινωνιακό… σαμποτάζ της κρατικής τηλεόρασης, που τάχα μου έκρυψε το μπόι του, παρουσιάζοντάς τον στα «παράθυρα» ισοϋψή με τον πολιτικό αντίπαλό του, ακύρωσε ως έναν βαθμό τις εντυπώσεις μιας σοβαρής εμφάνισης και όποια πολιτικά επιχειρήματα αυτή ανέδειξε.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που το ανέκδοτο αυτό, εκτός από εκδοχή χοντροκομμένου χιούμορ, πήρε τη μορφή επίσημης διαμαρτυρίας. «Σαράντα χρόνια φούρναρης» είναι ο σκηνοθέτης της ΕΡΤ που ανέλαβε την κάλυψη της βραδιάς και έχει δουλέψει στο κρατικό μαγαζί με πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις.

Επειδή τυγχάνει να τον γνωρίζω προσωπικά, από την περίοδο που εργάστηκα κι εγώ στη δημόσια τηλεόραση, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, έχω την πεποίθηση ότι δεν θα διακινδύνευε ποτέ το όνομά του και την προσωπική διαδρομή του για να παίξει τέτοιου είδους φτηνά κομματικά παιχνίδια. Ομως, και λάθος να κάνω, το ζήτημα δεν είναι τέτοιο που να επιβάλλει την «επισήμανσή» του σε ζωντανό χρόνο, και μάλιστα την ώρα που εξελίσσεται μια τηλεοπτική αντιπαράθεση για κρίσιμα ζητήματα τα οποία αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Θα μπορούσε να αποτελεί ένα εξαιρετικό σχόλιο για τις παραπολιτικές σελίδες των εφημερίδων της επόμενης ημέρας, αλλά τίποτα παραπάνω. Η ανάδειξή του σε κορωνίδα σκόπιμης υπονόμευσης της παρουσίας του κ. Μεϊμαράκη από την κρατική τηλεόραση υποβιβάζει το επίπεδο και προδίδει, δυστυχώς, άγνοια για τα πραγματικά προβλήματα του απλού κόσμου. Ενός κόσμου που υποφέρει και δεν έχει καμία διάθεση, στη σημερινή τραγική συγκυρία, να ασχολείται με το παράστημα, το μουστάκι ή τη φαλάκρα των πολιτικών αρχηγών.

Το μπόι των πολιτικών, επομένως, δεν συνιστά πεδίο συζήτησης. Αν θέλαμε πρωθυπουργούς ντερέκια, θα τους αναζητούσαμε στην Εθνική μπάσκετ, που -αν μη τι άλλο- προσφέρει και θέαμα. Στην πολιτική, καλώς ή κακώς, μετρά το διαμέτρημα και όχι το σωματικό ύψος…
Στοιχειώδη είναι όλα αυτά και διερωτάται κανείς πώς ο Μεϊμαράκης, που -αν μη τι άλλο- έχει πολιτικό «αυτί», έπεσε σε μια τέτοια παγίδα. Ας όψονται οι προεκλογικοί σύμβουλοί του, που ανακάλυψαν τη… δολιοφθορά και τον έπεισαν να την καταγγείλει «στον αέρα». Ούτε από επικοινωνία γνωρίζουν ούτε φυσικά από τηλεόραση. Πραγματικοί σκιτζήδες…

Γιώργος Χαρβαλιάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα