Κάλεσμα Μεϊμαράκη σε νέους, αναποφάσιστους

Κάλυψε τον Σαμαρά, ενώ έκανε τα στραβά μάτια για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Υπό το βλέμμα του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά αλλά και πλήθους κόσμου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης χθες από την Ομόνοια επιχείρησε αφενός να συσπειρώσει περαιτέρω το κόμμα του και αφετέρου να ψαρέψει από τη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Εκανε, άλλωστε, ειδική αναφορά στους νέους, να «ψηφίσουν να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω», στους ενστόλους, στις γυναίκες, στους ιδιωτικούς υπαλλήλους αλλά και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Υπερασπίστηκε πλήρως την κυβέρνηση Σαμαρά και πέταξε την μπάλα στην εξέδρα σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ». «Ας αφήσουν αυτά που ξέρουν για τη λίστα Λαγκάρντ, διότι υπάρχει η λίστα Τσίπρα» τόνισε και ανακοίνωσε ότι προτεραιότητα της Ν.Δ. είναι μια συνταγματική αναθεώρηση αλλά και η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι επιμένει στην «επανένωση της Κύπρου, με τερματισμό της τουρκικής κατοχής και σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο».

Κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνουν τη μια γκάφα πίσω από την άλλη και καταλόγισε στην πρώην κυβέρνηση ότι, αντί να διαπραγματευτεί, κατέφυγε σε ένα «διχαστικό δημοψήφισμα», το οποίο, όπως υπογράμμισε, είχε τραγικές συνέπειες στην οικονομία. Οπως είπε, το μόνο νέο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα capital controls, τα οποία σηματοδότησαν την απόλυτη ασφυξία εμπορίου και της οικονομίας. «Καπηλεύονται το νέο. «Μην τους επιτρέπεται να σας καπηλεύονται. Το νέο είναι εδώ, είστε εσείς» είπε με έμφαση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε μετ’ επιτάσεως να μπει ένας τέλος στο «πείραμα ΣΥΡΙΖΑ». Σημειώνεται, τέλος, ότι σήμερα ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τον Δ. Αβραμόπουλο.  

Θεσσαλονίκη: Μάχη στο παρά πέντε με περιοδείες σε πλατείες και δρόμους

Ολα τα μέσα επιστρατεύουν τα κόμματα στη μάχη για την τελική ευθεία των εκλογών. Και αν οι περιοδείες σε λαϊκές αγορές και οι βόλτες στους κεντρικούς δρόμους στην Α’ Θεσσαλονίκης και στις κεντρικές πλατείες στα χωριά της Β’ Θεσσαλονίκης είναι τα πιο συνηθισμένα όπλα, δεν λείπουν και οι εκπλήξεις αλλά και τα ανοίγματα της τελευταίας στιγμής.

Ενα τέτοιο άνοιγμα έκανε προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, καθώς αντιπροσωπία του στην οποία συμμετείχαν ο συντονιστής του κόμματος στη Β’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Ρώσσιος καθώς και οι υποψήφιοι βουλευτές στην ίδια εκλογική περιφέρεια Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Κώστας Αμπατζάς και Δημήτρης Μάρδας συναντήθηκε με ομάδα Βορειοηπειρωτών. Μάλιστα στη συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ άκουσαν με πολλή προσοχή τα προβλήματα που τους έθεσαν οι εκπρόσωποι της εκεί ομογένειας, ενώ η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, κράτησε πάνω δύο ώρες.

Την ίδια ώρα κλιμάκια της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Ελενα Ράπτη επισκέφθηκαν χθες την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, ενημερώνοντας για το πρόγραμμα της Ν.Δ. Μαζί και οι υποψήφιοι στην Α’ Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Κοκκόρης, Αντώνης Σαμαράς και Τζελίνα Μακραντωνάκη, ενώ στη Β’ περιόδευσαν μαζί οι Θόδωρος Καράολγου και Σάββας Αναστασιάδης.
Φυσικά η μάχη συνεχίστηκε και το βράδυ. Προχθές η υποψήφια βουλευτής Αννα Ευθυμίου διοργάνωσε δεξίωση στο κεντρικό μπαρ «Communale», όπου προσπάθησε να περάσει τα μηνύματα της Ν.Δ. Ενδιαφέρον πάντως είχε και η ατάκα της ότι θα προτιμούσε και σε αυτήν την εκλογική μάχη να υπάρχει ξανά ο σταυρός. Αντίστοιχο προεκλογικό πάρτι έκανε χθες το βράδυ στο μπαρ «Akka» ο «Μr ανδρική ένδυση στην πόλη» και υποψήφιος με τη Ν.Δ. Νίκος Χιονίδης.

Ν. Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα