Επισήμως «παρών» δηλώνουν τρεις (!) μνηστήρες

Κυριάκος, Τατούλης, Κεφαλογιάννης στην κούρσα για την ηγεσία της Ν.Δ.! Αγνωστο τι θα κάνουν Ολγα, Δένδιας 

Από τον
Φίλιππο Πανταζή

Πριν αλέκτορα φωνήσαι εμφανίστηκαν οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι για την προεδρία της Ν.Δ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πέτρος Τατούλης και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης (εφόσον, όπως διευκρίνισε, δεν είναι υποψήφιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης) έκαναν γνωστή από χθες την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος.
Αντίθετα, κλειστά κρατούν προς το παρόν τα χαρτιά τους άλλα κορυφαία στελέχη, τα ονόματα των οποίων έχει ακουστεί στο πρόσφατο παρελθόν, όπως οι Ολγα Κεφαλογιάννη, Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας και Μάκης Βορίδης.

«Θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Πιστεύω ότι έχω σχέδιο για την επόμενη μέρα. Εχω τη δυνατότητα και τη θέληση να το κάνω» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε την ανάγκη ριζικής ανανέωσης του κόμματος. Οπως είπε, «η Νέα Δημοκρατία έχει υπηρετήσει τον τόπο με μεγάλη συνέπεια. Χρειάζεται όμως σημαντική ανανέωση, τόσο προς τις αξίες και τις πολιτικές όσο και ως προς τα πρόσωπα».

Απαντώντας για το θέμα της οικογενειοκρατίας είπε: «Ξέρω ότι έχω ένα βαρύ πολιτικό όνομα. Βοήθησε στην αρχή, έγινε βάρος μετέπειτα. Μετά από 11 χρόνια νομίζω ότι μπορεί να καταλάβει κανείς τη διαφορά του Κυριάκου από τον Μητσοτάκη. Ξέρω ότι κάποιοι δεν θα με επιλέξουν ακριβώς γι’ αυτό, αλλά ζητώ να με αξιολογήσουν για το έργο μου».

Στο ραδιόφωνο

Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε γνωστή την πρόθεσή του διά συνεργατών του, ενώ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης -που είχε διαγραφεί το 2009 από τον Κώστα Καραμανλή- επισημοποίησε την υποψηφιότητά του μέσω ραδιοφωνικών δηλώσεων. «Ασφαλώς και εμμένω. Καταλαβαίνω ότι πάμε πλέον σε μια διαδικασία εξελίξεων στο θέμα, αλλά νομίζω ότι εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν μετά» σημείωσε.

Είναι δυνατόν ο Σαμαράς να σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα;

Πόλεμος αναρτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες στο twitter ανάμεσα στον πρώην εκπρόσωπο των κυβερνήσεων Καραμανλή Ευάγγελο Αντώναρο και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Aδωνι Γεωργιάδη.
Σχολιάζοντας τα σενάρια για προσπάθεια επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ., ο κ. Αντώναρος ανέβασε τρία σχόλια στον προσωπικό λογαριασμό του. «Τα ακροδεξιά σαπρόφυτα ξαναχτυπούν και με κάνουν να γελώ. Γιατί ονειρεύονται επαναφορά του κυρίου που οδήγησε τη Ν.Δ. στον ιστορικό της πάτο (Μάιος ’12)» έγραψε στο πρώτο σχόλιό του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ακολούθησαν ακόμα δύο, υπό τον τύπο κουίζ. «Απλό κουίζ: Δυο είναι οι χειρότεροι κοινοβουλευτικοί πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης. Ο ένας είναι ο ΓΑΠ» σημείωσε στο πρώτο ο κ. Αντώναρος. «Κι άλλο κουίζ: Ποιος ήταν ο πιο αγοραφοβικός πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης;» επισήμανε στο δεύτερο.
Τις παρεμβάσεις του κ. Αντώναρου σχολίασε, λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Γεωργιάδης. «Ψύχραιμος, κόσμιος και συνετός λόγος, υπόδειγμα μεσαίου Χώρου, ικανός να τραβήξει Κεντρώους στη Ν.Δ.» ανέφερε στον δικό του λογαριασμό στα social media ο βουλευτής.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα