Ο Στουρνάρας στα ένδοξα Παρίσια

Η «δημοκρατία» «συνέλαβε» τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να περπατά στην αριστοκρατική οδό Faubourg Saint-Honore

Η Faubourg Saint-Honore είναι μια από τις πιο αριστοκρατικές οδούς στο κέντρο του Παρισιού. Βρίσκεται λίγα μέτρα πάνω από το προεδρικό μέγαρο, όμως διάσημη έγινε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο για άλλον λόγο: Εκεί κοντά είναι και η Rue de Cirque, όπου ζούσε η Ζιλί Γκαγέ.

Αν δεν θυμάστε, πρόκειται για την (κατά πολύ νεότερή του) καλλονή ηθοποιό με την οποία διατηρούσε κρυφό ερωτικό δεσμό ο Φρανσουά Ολάντ. Και η αποκάλυψη του δεσμού τους, από τις φωτογραφίες ενός παπαράτσι, έκανε άνω κάτω τη Γαλλία, αλλά προκάλεσε και τον θυελλώδη χωρισμό του ερωτιάρη προέδρου από την επίσημη συμβία του, Βαλερί Τριερβελέρ.

Στη Faubourg Saint-Honore απολάμβανε λοιπόν τον περίπατό του, στις δύο το μεσημέρι της Κυριακής, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Το αν, συνειρμικά, έφερε στον νου του την ώρα εκείνη και τις περιπέτειες του Ολάντ είναι άγνωστο.

Επίσης, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι σκεφτόταν τον Ερβέ Φαλτσιανί, κι ας είχε δηλώσει υπερηφάνως, ως υπουργός Οικονομικών, ότι «εγώ ξανάφερα τη ”λίστα Λαγκάρντ”», την έρευνα για την οποία πάντως κατέθαψε στη συνέχεια. Δεν είχε λόγους να ασχολείται κυριακάτικα με τέτοια «πεζά» πράγματα… Η μέρα -που συνέπεσε να είναι και «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»- ήταν ηλιόλουστη και το Παρίσι, όπως πάντα, ειδυλλιακό. Και ο ίδιος, μακριά από την πολύβουη Αθήνα, τα χαιρόταν όλα, χωρίς επαγγελματικές υποχρεώσεις…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα