«Αρνητής της Γενοκτονίας ο Νίκος Φίλης»

Αποπομπή του υπ. Παιδείας αλλά και ποινική αντιμετώπισή του (βάσει αντιρατσιστικού νόμου) ζητά ο βουλευτής της Ν.Δ. Σαβ. Αναστασιάδης

Αμεση αποπομπή του Νίκου Φίλη από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητά ο βουλευτής Ν.Δ. Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι πρόκειται για αρνητή της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας.

Ο κ. Αναστασιάδης καταγγέλλει ότι ο κ. Φίλης «σε άρθρο του στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ “Η Αυγή”, που δημοσιεύθηκε στις 20/08/2014, αναφέρεται με απαξιωτικά και προσβλητικά λόγια στην πρωτοβουλία που αναλάβαμε 38 βουλευτές της Ν.Δ. να αποστείλουμε επιστολή στον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και να του ζητήσουμε να ενσωματωθούν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών, και οι γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί με νόμο του ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλαδή των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης, της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων».

Ο βουλευτής εξηγεί ότι στο συγκεκριμένο άρθρο ο κ. Φίλης «τηρεί άκρως προσβλητική στάση απέναντι στους 38 εκλεγμένους βουλευτές. Προβαίνει σε ευθεία προσβολή του Κοινοβουλίου, αμφισβητεί ευθέως το γεγονός της γενοκτονίας, παραβλέπει το γεγονός ότι η Διεθνής Ενωση Μελετητών Γενοκτονιών (IAGS) αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους και με αντεθνική στάση αναμασά τις θέσεις των Τούρκων κεμαλιστών».

Ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι «η τοποθέτηση στο υπουργείο Παιδείας ενός εμμονικού, ανιστόρητου και αυθάδους ατόμου προσβάλλει με βάναυσο τρόπο το ελληνικό Κοινοβούλιο και προσβάλλει την ελληνική Ιστορία και τους εκατοντάδες νεκρούς, θύματα της γενοκτονίας».

Να αντιδράσουν

Καλεί τους Ελληνες πολίτες να αντιδράσουν στην τοποθέτηση του κ. Φίλη στη θέση του υπουργού Παιδείας και τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του.
«Αν δε ο κ. Φίλης εμμένει στις απόψεις του και σήμερα», καταλήγει ο κ. Αναστασιάδης, «πρέπει να υποστεί τις συνέπειες του αντιρατσιστικού νόμου 4285/2014», σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται φυλάκιση.

Διαδικτυακή γκάφα και τετ α τετ με Ιερώνυμο

Προκλητική, αλλά και προσβλητική συνεχίζει να είναι η στάση του υπουργείου Παιδείας απέναντι στην Εκκλησία και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Στον απόηχο των δηλώσεων της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου περί κατάργησης της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών και του σάλου που προκλήθηκε, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης συναντάται, στις 12 το μεσημέρι, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, σε μια προσπάθεια, προφανώς, να κατευνάσει τα πνεύματα και να «μαζέψει τα ασυμμάζευτα». Ωστόσο, ακόμα και τώρα, το υπουργείο Παιδείας, αντί να ρίξει τους τόνους και να σεβαστεί τους θεσμούς, υποπίπτει σε γκάφες ολκής (εκτός αν πρόκειται για «δάκτυλο»…).

Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.minedu.gov.gr) αναρτήθηκε δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του κ. Φίλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, το οποίο συνόδευσε μια φωτογραφία από το Μουσείο της Ακρόπολης που απεικονίζει τα οπίσθια αγαλμάτων. Το θέαμα προκαλεί έκπληξη, απορία για τις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και ντροπή. Δυστυχώς, φαίνεται ότι είτε το υπουργείο Παιδείας είναι υπό διάλυση είτε κάποιοι θέλουν σκόπιμα να μειώσουν την Εκκλησία.

Αστείες δικαιολογίες για τα θρησκευτικά

Περισσεύει το θράσος της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία, αφού προκάλεσε χάος με τις δηλώσεις της περί κατάργησης των δηλώσεων απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, επιχείρησε να «μαζέψει» το θέμα. Ωστόσο, επέλεξε τον χειρότερο τρόπο, επιτιθέμενη σε όλους και σε όλα, ενώ οι δικαιολογίες που επιστράτευσε ήταν επιεικώς αστείες. «Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτήν τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς» ανέφερε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Μάλιστα, συνέχισε τις δικαιολογίες και προσπάθησε να βγάλει τρελούς όλους όσοι την άκουσαν -συμπεριλαμβανομένου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου- να λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει να καταργηθούν οι δηλώσεις απαλλαγής, υποστηρίζοντας… «συζητούσαμε για άλλο θέμα».

Οπως η ίδια ισχυρίστηκε σε δηλώσεις της (για άλλη μία φορά ασύντακτες): «Ο,τι έχω δηλώσει ήταν απάντηση σε έναν ακροατή του ραδιοφώνου Κόκκινου, που συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την Παιδεία, αλλά για άλλο θέμα, διαμαρτυρία, και απάντησα σε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο».
Για το θέμα παρενέβη, πάντως, εκ νέου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κομοτηνή, επισημαίνοντας: «Εκείνο που λείπει από όλους μας είναι η σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος. Ο,τι πιάνουμε στο στόμα μας και ό,τι κουβεντιάζουμε, πρέπει να το μεταχειριζόμαστε με σοβαρότητα».

Λάβρος και ο Ανθιμος!

«Τα Θρησκευτικά δεν γίνεται να καταργηθούν, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος χθες το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

Με αφορμή το θέμα που προέκυψε για το μάθημα των Θρησκευτικών μετά τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, ο μητροπολίτης τόνισε ότι «τα θέματα της Παιδείας δεν ρυθμίζονται ανάλογα με τις επιθυμίες ή τις απαιτήσεις των παιδιών» και διερωτήθηκε αν «μπορεί να έρθουν μαθητές και να πουν «δεν μας αρέσουν τα Μαθηματικά και δεν θέλουμε να μας τα διδάξετε ή δεν μας αρέσει η Φυσική και δεν τη θέλουμε».

Ο κ. Ανθιμος διευκρίνισε ότι «τα θέματα της Παιδείας ρυθμίζονται από την υπεύθυνη Πολιτεία που λαμβάνει υπόψη την κοινή συνείδηση των πολιτών. Η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να διδάσκονται τα Θρησκευτικά» σημείωσε.
Για τα παιδιά που δεν είναι χριστιανοί είπε ότι για αυτά θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα από το υπουργείο Παιδείας, να βγαίνουν εφόσον το επιθυμούν από τη σχολική αίθουσα και να διδάσκονται Θρησκευτικά με ειδικό δάσκαλο κάποια άλλη ώρα.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα