Κατάθεση Ακη στους Γερμανούς δικαστές για προμήθεια πυροβόλων

Κατάθεση Ακη στους Γερμανούς για προμήθεια πυροβόλων

 Ενώπιον Γερμανών δικαστών, παρουσία και Ελλήνων ανακριτών Διαφθοράς, κατέθεσαν χθες ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, σχετικά με την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και περιφερειακού υλικού από τη γερμανική εταιρία Krauus- Maffei Wegmann.

Τα τρία κεντρικά πρόσωπα στις υποθέσεις διακίνησης μαύρου χρήματος για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων κλήθηκαν να καταθέσουν ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για το αδίκημα της φοροδιαφυγής, με ελεγχόμενο πρόσωπο τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρίαςΟλαφ Εσλερ.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του οι ελληνικές Αρχές έχουν εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς φέρεται ότι κράτησε 1.000.000 ευρώ από τα μαύρα χρήματα για τον εαυτό του. Αυτό αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της Wegmann στην Ελλάδα Δημήτρης Παπαχρήστος στις ελληνικές δικαστικές Αρχές, κατά τη διάρκεια της απολογίας του τον Ιανουάριο του 2013.Τον Παπαχρήστο είχε νωρίτερα «καρφώσει» ο Αντώνης Κάντας, υποστηρίζοντας ότι τον δωροδόκησε με 750.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα