Νεκρά παιδιά μεταναστών στην Κω

Τις σορούς ενός βρέφους, ηλικίας έξι μηνών έως ενός έτους και ενός παιδιού τριών έως πέντε ετών εντόπισαν χθες οι άνδρες του Λιμενικού στην παραθαλάσσια περιοχή Λάμπη στην Κω. Τα άτυχα παιδάκια εκτιμάται ότι επέβαιναν σε βάρκα με μετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν από τα παράλια της Τουρκίας στις ελληνικές ακτές, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί ναυάγησαν.

Την εκδοχή αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι μια ημέρα νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, είχε εντοπιστεί το πτώμα μιας γυναίκας -ηλικίας περίπου 64 ετών-, η οποία φορούσε πορτοκαλί σωσίβιο. Σύμφωνα με το Λιμενικό, η σορός του βρέφους ήταν σε προχωρημένη σήψη και μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο του νησιού, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Οι Αρχές, πάντως, δεν αποκλείουν τα περιστατικά (ή τουλάχιστον ένα από τα δύο) να συνδέονται με την ανεύρεση και τέταρτου πτώματος στην περιοχή Τιγκάκι, το οποίο ανήκει σε άνδρα ηλικίας 40-45 ετών. Οπως και η άτυχη γυναίκα, έτσι και ο άνδρας που εντοπίστηκε νεκρός έφερε σωσίβιο.

Στο μεταξύ, χθες τα ξημερώματα έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά ακόμα ένα πλοίο, το οποίο μετέφερε περίπου 1.800 μετανάστες. Τέλος, στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο Βούλγαρους διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν στη χώρα μας 35 πρόσφυγες από τη Συρία, ανάμεσά τους και εννέα ανήλικα παιδιά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα