Οι ευχές και το όραμα των τεσσάρων υποψηφίων για τα 41«κεράκια» της ΝΔ

Τα 41 χρόνια του έκλεισε χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέτειος που το βρίσκει σε εσωκομματική προεκλογική τροχιά. «Η Νέα Δημοκρατία συνδυάζει αρμονικά την παράδοση με την πρόοδο και ακούει τον παλμό κάθε νέας εποχής. Είναι δύναμη δημοκρατική και κοινωνική, παραδοσιακή και προοδευτική. Δύναμη πατριωτική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή» υπογράμμισε ο πρόεδρός της Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με αφορμή τα γενέθλια της παράταξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, δήλωσε: «Το ευρύτερο εθνικό συμφέρον ήταν και παραμένει η σταθερή πυξίδα της πολιτικής της. Η μεγιστοποίηση της ελευθερίας του ατόμου ήταν και παραμένει η βασική της αξία. Η κοινωνική ευαισθησία ήταν και παραμένει θεμελιώδες χαρακτηριστικό της». Και συμπλήρωσε: «Είμαι μέλος της από 15 χρονών. Ανδρώθηκα πολιτικά στις οργανώσεις της. Στη ΜΑΚΙ και στην ΟΝΝΕΔ. Οταν γράφτηκα, θυμάμαι, η Νέα Δημοκρατία ήταν πολύ ελκυστική για τους νέους. Ενέπνεε εμπιστοσύνη, ήταν όαση πολιτικού ορθολογισμού στην Ελλάδα της πασοκοκρατίας και του λαϊκισμού, μετέδιδε ενθουσιασμό και πάθος στα μέλη της».

«Να ξαναγεννηθεί»

Την ανάγκη να ξαναγεννηθεί η Ν.Δ. επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Εξερχόμενος των γραφείων της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Τις μεγάλες αποφάσεις που θα έβγαζαν τη χώρα από την παρακμή τις πήρε αυτή η παράταξη και ο δημοκρατικός κόσμος που την αγκάλιασε και την έκανε μεγάλη» και προσέθεσε: «Οι αρχές μας και όσα πιστεύουμε μας δείχνουν πάντα τον δρόμο για το επόμενο μεγάλο βήμα. Πότε πρέπει να κλείνει ένας κύκλος και να πηγαίνουμε στη νέα εποχή. Αυτό πρέπει να το ξανακάνουμε. Να αλλάξουμε πρώτα εμείς, για να αλλάξουμε τελικά και τη χώρα. Σε αυτή την επέτειο δεν θυμόμαστε μόνο, ξαναγεννιόμαστε»
.
«Χρόνια πολλά» στο κόμμα ευχήθηκε μέσω twitter ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης. «Ας ευχηθούμε όλοι μας από καρδιάς σήμερα ένα Χρόνια Πολλά στη Νέα Δημοκρατία για τα γενέθλιά της...» αρκέστηκε να γράψει.

 

Ετικέτες: