Ρουμάνοι έκλεψαν την ιερά χείρα του Αγ.Χαραλάμπους από το Μ.Σπήλαιο

«Συναγερμό» στην αστυνομική Αρχή της Αχαΐας σήμανε χθες η καταγγελία για την κλοπή της αριστερής χείρας του αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων!

Η περιοχή πέριξ της μονής κατακλύστηκε πολύ σύντομα από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και από τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί επιβεβαιώθηκε η κλοπή του λειψάνου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κλοπή έγινε αντιληπτή από τους μοναχούς γύρω στις 3.30 το μεσημέρι,οι οποίοι -πέραν της Αστυνομίας- ειδοποίησαν και τη Μητρόπολη Καλαβρύτων. Κατά τις εκτεταμένες έρευνες που ακολούθησαν προσήχθησαν ως ύποπτοι δύο μοναχοί από τη Ρουμανία, οι οποίοι είχαν επισκεφτεί νωρίτερα την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δυο Ρουμάνοι να προσποιούνταν τους μοναχούς.

Αρχικά στις καταθέσεις τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την κλοπή, όμως τελικά ομολόγησαν ότι αφαίρεσαν την αριστερή χείρα του αγίου Χαραλάμπους -ένα εκ των πιο σημαντικών από το πλήθος των λειψάνων που φυλάσσονται στη μονή- και συνελήφθησαν. Οι δύο Ρουμάνοι μοναχοί, όταν κατάλαβαν ότι η κλοπή έγινε αντιληπτή και πως ο αστυνομικός κλοιός σφίγγει, πέταξαν το ιερό λείψανο σε θαμνώδη έκταση, την οποία αργότερα υπέδειξαν στους αστυνομικούς.

Το λείψανο τελικά βρέθηκε και επεστράφη στη φυσική του θέση, επαναφέροντας την ηρεμία στους μοναχούς, τους κληρικούς και τους πιστούς της περιοχής. Τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του για την άμεση εξιχνίαση της κλοπής εξέφρασε στους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.  

Ετικέτες: