Ασπρόπυργος: Δύο σενάρια για τη δολοφονία

Το κίνητρο της ληστείας που απομακρύνεται και DNA που ψάχνουν στο αγροτικό του Αγγελου

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τον θανάσιμο τραυματισμό του 59χρονου Σπύρου Αγγέλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην περιοχή Νταμάρια, στον Ασπρόπυργο. Ο άτυχος άνδρας, που έφυγε από το σπίτι του λέγοντας στους δικούς του ότι πάει να μαζέψει ξύλα (έφτιαχνε βαρέλια), είχε πυροβοληθεί πισώπλατα δύο φορές (έφερε τραύματα σε πλάτη και γλουτό), ενώ στο σημείο δεν εντοπίστηκε το κυνηγετικό όπλο του, το οποίο είχε πάρει μαζί του.

Το αγροτικό όχημα, με το οποίο μετέβη στα Νταμάρια, βρέθηκε χθες το πρωί πεταμένο σε χαράδρα, σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 59χρονος. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν τα λίγα χρήματα που είχε μαζί του, η άδεια του οχήματος και το δίπλωμα οδήγησης, όχι όμως και η καραμπίνα του.

Το γεγονός ότι, πλην του όπλου, οι υπαίτιοι για το φονικό δεν είχαν αφαιρέσει κάτι από το όχημα απομακρύνει τους αστυνομικούς από την εκδοχή της δολοφονίας με κίνητρο τη ληστεία. Για τον λόγο αυτόν φαίνεται να κλίνουν σε δύο σενάρια. Είτε ο θάνατος του 59χρονου αποδίδεται σε ατύχημα (πιθανώς πυροβολισμοί από άλλους κυνηγούς) είτε έγινε άθελά του μάρτυρας ύποπτης συναλλαγής ή συνάντησης στην περιοχή και οι δράστες θέλησαν να τον βγάλουν από τη μέση.

Καθώς στο απόμερο σημείο δεν υπήρχαν αυτόπτες ή αυτήκοοι μάρτυρες, οι αστυνομικοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την εξιχνίαση της δολοφονίας στα ίχνη, στα αποτυπώματα και στο γενετικό υλικό που πιθανώς άφησαν οι δράστες στο αγροτικό όχημα, όταν το μετακίνησαν.

Ο θάνατος του άτυχου άνδρα έχει βυθίσει στο πένθος τη σύζυγο και τον μοναχογιό τους, οι οποίοι στις καταθέσεις τους διαβεβαίωσαν ότι δεν είχε διαφορές με τρίτα πρόσωπα.

 «Oικογενειάρχης»

Την εικόνα του φιλήσυχου και χαμογελαστού οικογενειάρχη επιβεβαίωσαν στις Αρχές και άλλοι συγγενείς, φίλοι και περίοικοι που κλήθηκαν να καταθέσουν. Σε κάποιες καταθέσεις, μάλιστα, γίνεται αναφορά στην ανιδιοτελή προσφορά του προς τους συντοπίτες του. Συγκεκριμένα, γειτόνισσά του σημείωσε ότι τον θυμάται συχνά να καθαρίζει, με δική του πρωτοβουλία, τον περίβολο του σχολείου. Παράλληλα, διασαφηνίστηκε η στενή σχέση που είχε με το κυνήγι αλλά και την κατασκευή βαρελιών και γι’ αυτό πήγαινε συχνά στα Νταμάρια για να κυνηγήσει και να μαζέψει ξύλα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα