Πρόκληση του DEB στη Θράκη

Απειλεί δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν (στην Ξάνθη) σε τελετή για τις σφαγές Ελλήνων της Μ. Ασίας

Ρεπορτάζ
Αριστείδης Μάτιος

Ανακοίνωση-βόμβα εξέδωσε το τουρκόφιλο κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας DEB για την τελετή μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Ξάνθη. Οι πράκτορες της Ημισελήνου, σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, ζητούν… εξηγήσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, επειδή παρέστησαν στις εκδηλώσεις.

Σε ανακοίνωση, την οποία εξέδωσαν, εκβιάζουν ευθέως τους δύο βουλευτές. «Η συμμετοχή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά τις περασμένες μέρες στην τελετή μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ήταν κάτι που λύπησε βαθιά την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης. Κοινοποιούμε στην κοινή γνώμη πως δεν αποδεχόμαστε αυτή την κίνηση των βουλευτών και την καταγγέλλουμε σφόδρα. Προσδοκούμε από εκείνους το συντομότερο να επανεξετάσουν αυτή την κατάσταση και να προβούν στις ανακοινώσεις που προσδοκούν από αυτούς οι μειονοτικοί ψηφοφόροι και η κοινή γνώμη» αναφέρει η άκρως προκλητική ανακοίνωση!

Μάλιστα, απειλούν ξεκάθαρα τους δύο βουλευτές ότι στις επόμενες εκλογές που θα κατέβουν υποψήφιοι οι ψηφοφόροι που ελέγχει το τουρκικό προξενείο θα τους «μαυρίσουν», εφόσον δεν αλλάξουν άμεσα στάση, ενώ κατηγορούν και το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ., που το τελευταίο διάστημα με διάφορες ενέργειες προσπαθεί να αναδείξει το σκοτεινό έργο των «γερακιών» της Ημισελήνου στη Θράκη. «Είναι ανησυχητικό ότι, παρά τη μοναδική στήριξη στους μουσουλμάνους βουλευτές, τα σχετικά με τη μειονότητα θέματα αφέθηκαν στο μη αποδεκτό από τη μειονότητα κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. Η μειονότητά μας επίσης αναρωτιέται εάν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε στη Ροδόπη περίπου 40% και στην Ξάνθη κοντά 50% θα μπορούσε ή όχι να κάνει έναν από τους μειονοτικούς βουλευτές υπουργό ή υφυπουργό»…

«Nα πάρει θέση ο Ν. Φίλης για τις Γενοκτονίες» 

«Eνοχη» χαρακτηρίζεται από προσφυγικά σωματεία, και κυρίως από τη συνείδηση του ελληνικού λαού, η σιωπή του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με όσα υποστήριξε σε παλαιότερο άρθρο του για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους, την οποία αμφισβήτησε.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, με επιστολή του, καλεί εκ νέου τον κ. Φίλη «να λάβει άμεσα δημόσια θέση επί του ζητήματος της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, και ειδικότερα των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης», διότι, όπως εξηγεί, παρά τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν, δεν έχει ανακαλέσει με οποιονδήποτε τρόπο.

«Στο συγκεκριμένο άρθρο σας αμφισβητούσατε ευθέως το γεγονός της γενοκτονίας. Αναμασούσατε επιχειρήματα και θέσεις που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι κεμαλιστές. Προσβάλλατε τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς-θύματα της γενοκτονίας, τους απογόνους τους και το σύνολο του ελληνικού λαού. Προβαίνετε σε ευθεία προσβολή των 38 βουλευτών της Ν.Δ. που αναλάβαμε πρωτοβουλία για την ποινικοποίηση των αρνητών των γενοκτονιών, αλλά και του ελληνικού Κοινοβουλίου, που ομόφωνα αναγνώρισε τη γενοκτονία» τονίζει στην επιστολή του ο κ. Αναστασιάδης.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης καλεί τον υπουργό Παιδείας να τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος, διότι «η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ιστορικό γεγονός αναμφισβήτητο. Επειδή ένα διεθνές ζήτημα, όπως η γενοκτονία, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, επειδή οι ανιστόρητες θέσεις χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα από την τουρκική πλευρά και διότι δεν μπορεί αυτές οι αντεθνικές θέσεις να εκφέρονται από Ελληνα υπουργό, και μάλιστα από υπουργό Παιδείας».

Θ. Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα