ΕΝΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΑΡΚΕΙ…

Ας προσφέρουν οι «γαλάζιοι» βουλευτές της Ν.Δ. για να στηθούν οι κάλπες για τον νέο αρχηγό

Αρχίζει και κουράζει επικίνδυνα η κλάψα στη Νέα Δημοκρατία του τύπου «δεν έχουμε ταμείο να κάνουμε εκλογές, ελεήστε τους φτωχούς μεροκαματιάρηδες πολιτευτές κ.λπ.» Γιατί, απλούστατα, στις μέρες που ζούμε δεν αγγίζει κανέναν. Ούτε καν τον απλό οπαδό της παράταξης.

Μέσα στην αγριότητα του Μνημονίου, για την εφαρμογή του οποίου έχει πρωταγωνιστική ευθύνη (και) το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρώτη ερώτηση όταν ακούγεται η φράση «μα δεν έχουμε λεφτά» είναι: «Και ποιος πληρώνει το τροχόσπιτο του Αδωνη; Ποιος… χορηγεί τις ομιλίες του Κυριάκου; Ποιος νοίκιασε τα γραφεία του Ράιχενμπαχ για λογαριασμό του Τζιτζικώστα;»

Και μη σπεύσετε να μου πείτε ότι αυτό είναι… «λαϊκισμός». Οταν το ίδιο το κόμμα αυτοδιασύρεται εκπέμποντας το μήνυμα στα πρωινάδικα ότι «επτωχεύσαμεν και δεν έχουμε να πληρώσουμε ούτε τον θυρωρό» (σ.σ.: με ευθύνη ποιου άραγε;), δεν έχω καμία απαίτηση από τον μέσο πολίτη, που… επίσης πένεται, να μην κάνει τέτοιου είδους ερωτήσεις. Στις οποίες φυσικά δεν χωρούν και προσχηματικές απαντήσεις των υποψηφίων, όπως «πληρώνω από την οικογενειακή μου περιουσία, δωρεές ανωνύμων, τον μόχθο μιας καριέρας τηλεβιβλιοπώλη» και διάφορα τέτοια τραγελαφικά.

Εφόσον η Ν.Δ. θέλει ακόμη να λέγεται κόμμα εξουσίας, πρέπει να κάνει τις εσωκομματικές εκλογές της όπως ακριβώς την προηγούμενη φορά. Χωρίς ούτε μία κάλπη λιγότερη και χωρίς ούτε σεντς περισσότερο στην υποχρεωτική «συνδρομή» των ψηφοφόρων.

Την ανοιχτή (ορθάνοιχτη ίσως…) διαδικασία επέβαλλε το 2009 ο Αβραμόπουλος. Δεν την ήθελε η Ντόρα, τη φοβόταν και ο ούτως ή άλλως εσωστρεφής Σαμαράς (παρότι αν δεν την είχε υιοθετήσει θα είχε πάει άπατος…). Αυτή η μέθοδος εκλογής όμως τελικά υιοθετήθηκε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αντιβαίνει και στους στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας να επιστρέψει η Ν.Δ. από την ανοιχτή εκλογή στην ανάδειξη υποψηφίου μέσω εκλεκτορικού σώματος διακεκριμένων… «κομματόσκυλων».

Μα θα ψηφίζουν και οι περαστικοί του… ΣΥΡΙΖΑ, ίσως αναρωτηθεί κάποιος; Τι να σας πω. Ας πρόσεχαν αυτοί που εγκαινίασαν αυτές τις διαδικασίες. Αυτός ο τρόπος εκλογής αποτελεί πλέον κτήμα της παράταξης και δεν παίρνεται πίσω.

Και τι γίνεται τώρα που τα χρήματα δεν φτάνουν; Θα σας πω εγώ λοιπόν μια ρηξικέλευθη ιδέα: Να προσφέρουν ένα μηνιάτικο οι βουλευτές του κόμματος, που άλλωστε επανεξελέγησαν με λίστα, χωρίς να ξοδέψουν ούτε μισό ευρώ για προεκλογική εκστρατεία. Ας αποδείξουν εμπράκτως ότι μοχθούν και για την έρμη την παράταξη πέραν της καρέκλας τους…

Γιώργος Χαρβαλιάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα