Δεν θα εξεταστούν τα βίντεο!

Χρ. Αυγή: Οι συνήγοροι του Φύσσα κατήγγειλαν ότι εμποδίζεται (με τη μη προβολή) η υπόθεση

Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού

Η μη προβολή του οπτικοακουστικού υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε αυτό το στάδιο της δίκης τέθηκε για ακόμη μία φορά επί τάπητος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο συνεδριάζει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Το δικαστήριο έχει αποφασίσει η προβολή του συγκεκριμένου υλικού να γίνει κατά το στάδιο της ανάγνωσης των εγγράφων της υπόθεσης και χθες οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κατήγγειλαν το γεγονός, υποστηρίζοντας ότι εμποδίζεται η βαθύτερη διερεύνηση της υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Παύλου Σεϊρλή, φίλου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος ήταν μέλος της παρέας του μουσικού το βράδυ της δολοφονίας του.

Ο μάρτυρας δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την υπεράσπιση των κατηγορούμενων, ενώ ο Γιώργος Ρουμπέκας, δικηγόρος του Γιώργου Ρουπακιά, τον χαρακτήρισε αναξιόπιστο, λέγοντας ότι μπορεί να ήταν μέλος της παρέας του Παύλου Φύσσα, αλλά δεν είδε τι έγινε τη μοιραία στιγμή.

Συνήγορος υπεράσπισης: «Πώς εσείς δύο χρόνια μετά βλέπετε το ότι ένας επαγγελματίας δολοφόνος έπληξε το θύμα και στον μηρό;»

Μάρτυρας: «Ηθελε να χτυπήσει τη μηριαία αρτηρία».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης προκλήθηκε ένταση όταν η μητέρα του Παύλου Φύσσα διαμαρτυρήθηκε έντονα για το ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης αναφέρονταν στον Παύλο Φύσσα με τη λέξη «θανών» και άρχισε να φωνάζει: «Σας παρακαλώ, μην τον λέτε θανόντα, όχι άλλη φορά θανόντα, είναι δολοφονημένος».

Εν συνεχεία, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Γιώργος Ρώτας, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Ο μάρτυρας είπε ότι, όταν ρώτησε τον Γιώργο Ρουπακιά γιατί μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα, εκείνος του αποκρίθηκε: «Γιατί χτύπησε κάτι δικούς μου!». Ο ίδιος υποστήριξε ότι είδε τον 34χρονο μουσικό να χτυπιέται με τον Γιώργο Ρουπακιά, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνώριζε στο παρελθόν να έχουν γίνει επεισόδια με οπαδούς της Χρυσής Αυγής στην περιοχή. Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα