Γεννηματά: Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

Ανοιγμα χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς προαπαιτούμενα έκανε η Φώφη Γεννηματά στο συνέδριο του Δικτύου «Greece Forward Προοδευτικές Λύσεις για το σήμερα και το αύριο». «Ζητώ την συμμετοχή όλων όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στον Προοδευτικό, Σοσιαλιστικό, Δημοκρατικό πολιτικό χώρο στις διαδικασίες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Αυτός είναι ο πυρήνας της νέας προοδευτικής πρότασης που επαγγελλόμαστε» τόνισε η πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ζήτησε να είναι «παρόντες χωρίς άλλες δεσμεύσεις, στις διαδικασίες της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που θα πραγματοποιηθεί στους επόμενους μήνες. Γιατί θέλουμε η ενότητα του προοδευτικού χώρου να είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας σε μια νέα στρατηγική, με νέες ιδέες, με καινοτόμες προτάσεις» πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ επισήμανε ότι δεν είναι αριστερή πολιτική «η διαχείριση της απελπισίας που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Ποντάρει σε μια λογική που λέει δεν έχω τίποτα να χάσω. Όμως χάνουν καθημερινά. Στις συντάξεις, στα επιδόματα, στο ΕΚΑΣ, στις παροχές, στις εισφορές, στους φόρους, στα ταμεία».

Παράλληλα όμως έθεσε το ερώτημα πώς θα εκφραστεί ο ευρύτερος σοσιαλιστικός και προοδευτικός χώρος πως θα εκφρασθεί. Η κυρία Γεννηματά μίλησε για έναν μαραθώνιο και πρόσθεσε : «Θέλουμε να είμαστε ο καταλύτης σε ένα μεγάλο ρεύμα πλειοψηφίας, που εκφράζει τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, το προοδευτικό μεταρρυθμιστικό κέντρο, όλη την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Ένα ρεύμα με αυτόνομο λόγο, με αυτοδύναμη στρατηγική, με αποφασιστικό ρόλο.Που δεν θα είναι άλλοθι και δεκανίκι, είτε στους νεοφιλελεύθερους και συντηρητικούς της Ν.Δ., είτε στις λαϊκίστικες, θολές, δήθεν αριστερές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ.Γιατί η Προοδευτική Σύγχρονη Πρόταση, δεν είναι μια αφηρημένη έκθεση ιδεών».

Επίσης αναφέρθηκε στις άλλες δυνάμεις του χώρου απευθύνοντας τους διαρκή πρόταση για διάλογο. «Υπάρχουν όμως άλλες πολιτικές δυνάμεις, δίκτυα, πρόσωπα, κοινωνικές δυνάμεις του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου.Είναι η ώρα να πάρουμε όλοι τις αποφάσεις μας, να αφήσουμε τους εγωισμούς και την αναζήτηση «ρόλων» και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.Αυτή η πρόσκληση από εμένα είναι ανοιχτή, διαρκής, καθαρή.Απευθύνεται σε όλον τον χώρο».

Να σημειωθεί ότι στο συνέδριο παραβρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Παναγιώτης Πικραμμένος.

πηγή: tovima.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα