Γκάφα από τον Νταβούτογλου!

Υποστήριξε ότι δράστες του μακελειού είναι μέλη του ISIS και του ΡΚΚ που είναι εχθροί!

Μόλις λίγες ώρες μετά την αποπομπή δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της τουρκικής αστυνομίας, στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε ο πρόεδρος Ερντογάν σχετικά με τις ευθύνες για το μακελειό του περασμένου Σαββάτου στην Αγκυρα, παραδεχόμενος πιθανά «σφάλματα» κυβερνητικών Αρχών, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε χθες ότι στη διπλή επίθεση αυτοκτονίας (όπου τουλάχιστον 97 πολίτες, Κούρδοι στην πλειονότητά τους, βρήκαν τραγικό θάνατο) ενδέχεται να εμπλέκονται τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

«Εχουμε ασφαλείς ενδείξεις ότι οι βομβιστές αυτοκτονίας συνδέονταν με το Ι.Κ., αλλά είχαν και κάποιους δεσμούς με ομάδες του PKK» είπε συγκεκριμένα, συμπληρώνοντας: «Ορισμένοι από τους υπόπτους βρίσκονταν στη Συρία για πολλούς μήνες». Χωρίς να απαντά στα εύλογα ερωτήματα για το πώς μπορεί να διατηρούσαν «δεσμούς» μαχητές δύο σφόδρα αντιμαχόμενων στρατοπέδων, πρόσθεσε ότι υπάρχουν Κούρδοι του ΡΚΚ που «εκπαιδεύτηκαν στο Ιράκ για να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας».

Πάντως, παρότι ο ίδιος ο Νταβούτογλου έχει χαρακτηρίσει κύριο ύποπτο το Ι.Κ., οι Αρχές συνέλαβαν δύο υπόπτους σχετιζόμενους με το PKK, καθώς, όπως ανέφεραν, «πιστεύεται ότι γνώριζαν εκ των προτέρων για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας» και ότι αυτή επρόκειτο να γίνει στην πορεία ειρήνης που είχαν προγραμματίσει οι ίδιοι οι Κούρδοι φιλειρηνιστές της Τουρκίας, με αίτημα τον τερματισμό των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα