Ο μυστηριώδης θάνατος δημοσιογράφου του BBC στο Ατατούρκ

Η 50ΧΡΟΝΗ Τζάκι Σάτον την περασμένη εβδομάδα ταξίδεψε στο Λονδίνο προκειμένου να παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του προκατόχου της στη θέση του διευθυντή στο Ινστιτούτο Αναφορών Πολέμου και Ειρήνης (ο IWPR είναι βρετανικός οργανισμός που συλλέγει πληροφορίες σε περιοχές κρίσης και πολέμου σε συνεργασία με τοπικούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς), ο οποίος σκοτώθηκε προ πενταμήνου στη Βαγδάτη σε βομβιστική επίθεση με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Η Σάτον επέστρεφε στο βόρειο Ιράκ μέσω Κωνσταντινούπολης, όμως λόγω καθυστέρησης της πτήσης από Λονδίνο έχασε το αεροπλάνο της για το Αρμπίλ (πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν). Λίγα λεπτά αφότου υπάλληλος την ενημέρωσε πως όφειλε να πληρώσει εκ νέου το εισιτήριο, η Σάτον βρέθηκε νεκρή υπό μυστηριώδεις συνθήκες, μέσα στις τουαλέτες του αεροδρομίου «Ατατούρκ», πνιγμένη με τα κορδόνια των παπουτσιών της. Σε ηλεκτρονική αλληλογραφία της που αποκαλύφθηκε κατά την έρευνα που ακολούθησε είχε εκφράσει την ανησυχία της ότι «έχει γίνει στόχος των τζιχαντιστών».

Η Σάτον, πρώην δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια του BBC, έκανε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας και ήταν από τις πλέον ευφυείς ερευνήτριες.

Η Τζάκι Σάτον μπορεί να μη διέθετε χρήματα για αγορά νέου εισιτηρίου, όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ στην Τουρκία, αλλά να φτάσει στην αυτοκτονία -όπως μετέδωσαν κάποια εξ αυτών- θεωρείται απίθανο από τους στενούς συνεργάτες της. 

Ηταν από τη φύση της πολύ θετικός άνθρωπος και είχε σημαντική δουλειά να κάνει, δήλωσε στο BBC ο υποδιευθυντής της. Και η αλήθεια είναι ότι ουδείς μπορεί να πιστέψει το σενάριο της αυτοκτονίας με κορδόνια στις τουαλέτες ενός αεροδρομίου σε μια ξένη χώρα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα