Υπόγειος «πόλεμος» για τους καταλόγους της ΝΔ

«Καυτά» θέματα για την ΚΕΦΕ τα τμήματα και η ιδιωτική εταιρία

Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Με τις εκκρεμότητες να συσσωρεύονται στην εσωκομματική διαδικασία, τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναμένουν από μέρα σε μέρα την ειδοποίηση για την επόμενη συνεδρίαση του οργάνου, μετά την τελευταία επεισοδιακή συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας.

Η μεγαλύτερη εκκρεμότητα αφορά την επιλογή της ιδιωτικής εταιρίας που θα αναλάβει τη διαδικασία (σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές στον διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο, κατέθεσαν επτά εταιρίες, εκ των οποίων οι τέσσερις κρίθηκε ότι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές και αποκλείστηκαν), αλλά και το εάν θεωρηθεί έγκυρη η διαδικασία που αποφάσισε το τρίευρο της συμμετοχής.

Αλλα θέματα είναι ο αριθμός καλπών και τμημάτων, όπως και φυσικά το θέμα της τηλεμαχίας και των συνδιασκέψεων.

Στην τελευταία συνεδρίαση είχαν αποχωρήσει αρκετά μέλη της ΚΕΦΕ, με την πλευρά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη να θέτει θέμα νομιμότητας των αποφάσεων, μια και κατά τη γνώμη τους δεν υπήρχε απαρτία στη συνεδρίαση. Ανοιχτά είναι και ακόμη δύο στοιχεία της διαδικασίας. Η επιλογή των εκλογικών κέντρων, δηλαδή πού θα στηθούν οι κάλπες, και ο ορισμός των εφορευτικών επιτροπών. Πρόκειται για μια διαδικασία που, εάν δεν υλοποιηθεί άμεσα (με την καχυποψία που υπάρχει), μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Από το Εσωτερικών

Την ίδια ώρα συντηρείται και ο υπόγειος πόλεμος για τους εκλογικούς καταλόγους με βάση τους οποίους θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της 22ας Νοεμβρίου. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διαφωνεί οι μοναδικοί εκλογικοί κατάλογοι βάσει των οποίων θα γίνει η ψηφοφορία να είναι αυτοί του υπουργείου Εσωτερικών, παρότι οι τρεις συνηποψήφιοί του συμφωνούν.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης (που απέκτησε και λογαριασμό στο twitter) επέμεινε για άλλη μια φορά στην ενίσχυση του προφίλ του, ασχολούμενος με τον κ. Τσίπρα και «τις ουρές μέτρων που έκρυβε προεκλογικά», την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίαζε το δικό του προεκλογικό σποτ και επανέφερε την πρότασή του για τηλεμαχία, άποψη με την οποία, εκτός του Ευ. Μεϊμαράκη, φαίνεται ότι διαφωνεί και ο κ. Τζιτζικώστας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα