ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΙ…

Οι «γαλάζιοι» ασχολούνται με τον νταλκά της Ντόρας για την αντιπροεδρία 

Ενα βήμα πριν από την πολιτική της παραγραφή από την Ιστορία, η Νέα Δημοκρατία ασχολείται με τον νταλκά της Ντόρας, που δεν μπόρεσε να πλασαριστεί σε μια από τις… δέκα (εξόχως διακοσμητικές, για να εξηγούμεθα) θέσεις αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Επειδή, λέει, την έκοψε ο Σαμαράς. Μα αν ο Σαμαράς, αγαπητή μου κυρία, είχε την παραμικρή επιρροή στο συγκεκριμένο συλλογικό όργανο θα είχε φροντίσει, αν μη τι άλλο, να λειάνει τις προκλητικά ανθελληνικές ανακοινώσεις του, που τον εξέθεσαν ως πρωθυπουργό! Αναζητήστε αλλού λοιπόν τις αιτίες της αποτυχίας σας…

Ομως, αλήθεια, εκεί είναι το πρόβλημα; Στο ότι δεν βρήκε διεθνές αξίωμα η χολερική μεγαλοκυρία για να κουνάει πέρα δώθε το μαντίλι στην business class μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών; Ή μήπως στο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζει και στο εξωτερικό αξιοθρήνητη εικόνα απαξίωσης και μηδενικής πολιτικής επιρροής;

Εγκλωβισμένη στα «θέλω» και τα «πρέπει» τελειωμένων βαρόνων και κομματικών φεουδαρχών, ανεπαρκέστατων «γόνων» και αδίστακτων «αλεξιπτωτιστών», με επίσης μηδενική απήχηση στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία, η Νέα Δημοκρατία του «υπηρεσιακού» αρχηγού και των υπόλοιπων τριών διεκδικητών ενός «χάρτινου» χρίσματος εξελίσσεται σε έναν πολιτικό σχηματισμό… συνοικιακού reality show. Με θλιβερούς πρωταγωνιστές, βγαλμένους από μαυρόασπρη ταινία τρόμου και πασπαλισμένους με πολλές δόσεις ναφθαλίνης.

Για να κάνει τα χατίρια της… φαμίλιας και να ισορροπήσει στην εσωκομματική αρένα η υπηρεσιακή ηγεσία της Ν.Δ. πήρε στον λαιμό της και την Κύπρο, που είχε έτοιμη την… ολοστρόγγυλη υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου και αναγκάστηκε μέσα στο μπάχαλο να την αποσύρει, με αποτέλεσμα να μείνει ολόκληρος ο ελλαδικός χώρος χωρίς εκπροσώπηση στο ΕΛΚ.

Σιγά τα αβγά, θα μου πείτε, γιατί με εκπροσώπηση ή χωρίς εκπροσώπηση στο ευρωπαϊκό συντηρητικό κόμμα (όπως και στο απέναντι…) κάνουν κουμάντο οι Γερμανοί. Κι όσοι δικοί μας χωρούσαν στο σχήμα απλοί εντολοδόχοι θα ήσαν.
Συμφωνώ λοιπόν. Περί όνου σκιάς ο καβγάς. Ομως μ’ αυτά κατατρίβεται η Νέα Δημοκρατία, μια ανάσα πριν από τη διάλυσή της. Πώς θα βολευτεί η… οικογένεια, πώς δεν θα στενοχωρηθεί ο πρώην, πώς θα εξασφαλιστεί η υστεροφημία του Σαμαρά. Ενα φαύλο καθεστώς άθλιας δοσοληψίας και απόλυτης ανυποληψίας.

Γι’ αυτό και δεν τους παίρνει κανείς πλέον σοβαρά. Ούτε στο εξωτερικό ούτε στο εσωτερικό…

Γιώργος Χαρβαλιάς

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα