Δάκρυα στην «ομάδα» του Μπουτάρη

Η ένταση σε συνεδρίαση του «τιμ» του δημάρχου και το σχόλιο του περί «συναισθηματικής διάρροιας»

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Από ένταση και φωνές, μέχρι δάκρυα και αποχωρήσεις είχε η τελευταία συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του Γιάννη Μπουτάρη. Τους τελευταίους μήνες η «Πρωτοβουλία» αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα συνοχής, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανέστατη η διάσταση απόψεων που επικρατεί εντός της παράταξης.

Η συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, στην οποία συμμετέχουν ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί αλλά και οι κοινοτικοί σύμβουλοι, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε κατά τις 11 το βράδυ, με το «μενού» να περιλαμβάνει ένταση, φωνές, δάκρυα, αλλά και αποχώρηση από τη συνεδρίαση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου, ενός εκ των τριών ιδρυτικών μελών της παράταξης και προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κατακεραύνωσε κατά την τοποθέτησή του τον κ. Αβραμόπουλο, κατηγορώντας τον για εσωκομματική αντιπολίτευση και για δημιουργία προβλημάτων στη λειτουργία της διοίκησης του δήμου.

Παρόμοια κριτική άσκησε και στον έτερο συνιδρυτή της «Πρωτοβουλίας» Ανδρέα Κουράκη και ξεκαθάρισε πως δεν θα ανεχτεί άλλο τέτοιες συμπεριφορές.

Ιδρυτικό στέλεχος

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε ότι αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος, πως έχει δώσει αγώνα ζωής με μόνο γνώμονα την πρόοδο της Θεσσαλονίκης κι ότι ελπίζει σε αυτήν τη δεύτερη περίοδο διοίκησης να γίνουν ουσιαστικά πράγματα για την πόλη.

Εμφανώς συγκινημένος, τόνισε ότι αισθάνεται αδικημένος από όσα ανέφερε γι’ αυτόν ο δήμαρχος κι ότι οι Θεσσαλονικείς αναγνώρισαν όλους αυτούς τους αγώνες, εκλέγοντάς τον πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο.

Αμέσως μετά αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης.

«Και μετά τη συναισθηματική διάρροια του Παναγιώτη μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεδρίαση» ήταν το σχόλιο του Γιάννη Μπουτάρη.

Αφορμή για όλα αυτά αποτέλεσε η τοποθέτηση του κ. Αβραμόπουλου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο θέμα της λειτουργίας των σχολείων και της κάλυψης των άμεσων αναγκών αυτών (θέρμανση κ.ά.), κατά την οποία ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ανέφεραν πως δεν έχουν κατατεθεί τα χρήματα από τα αρμόδια υπουργεία για να δοθούν στα σχολεία, με τον κ. Αβραμόπουλο να ζητά από το Αώμα να ψηφίσει για να δοθούν τα χρήματα άμεσα από το ταμείο του δήμου.

Πάντως, πολλοί θεωρούν ότι τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί, καθώς η «τρόικα» (Μπουτάρης, Αβραμόπουλος, Κουράκης) τα έχει «σπάσει» εδώ και καιρό, ενώ πληθαίνουν οι ψίθυροι στην πόλη για τις βλέψεις του κ. Αβραμόπουλου σε σχέση με τον δημαρχιακό θώκο.

«Γιατί τα έχεις γραμμένα, ξεκούτιανες;»

Στα highlights της συνεδρίασης ήταν και ο διάλογος μεταξύ του Γ. Μπουτάρη και του Στ. Λιακόπουλου, όταν ο δεύτερος σηκώθηκε για να μιλήσει κρατώντας τις σημειώσεις του.

Τότε, ο δήμαρχος του είπε «γιατί τα έχεις γραμμένα; Ξεκούτιανες και δεν θυμάσαι;», για να εισπράξει την απάντηση του δημοτικού συμβούλου «εσύ ξεκούτιανες και είσαι αφελής», κάνοντας λόγο για αυλικούς που περιστοιχίζουν τον δήμαρχο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπουτάρης έχει εκνευριστεί με τον κ. Λιακόπουλο, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε φύγει πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και δεν υπήρχε απαρτία για να ψηφιστεί ένα θέμα κατά πλειοψηφία.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα