Εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου στην εποπτεία του Μνημονίου

Τον πλέον επίσημο χαρακτήρα θα λάβει πάρα πολύ σύντομα, από την επόμενη εβδομάδα κιόλας, η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα θέματα που άπτονται της εφαρμογής του τρίτου προγράμματος στήριξης προς την Ελλάδα, όπως ενημέρωσε χαρακτηριστικά τους προέδρους των πολιτικών ομάδων ο Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στην σύνοδο των προέδρων, ο αντιπρόσωπος της Κομισιόν στο Eurogroup στο εξής θα ενημερώνει σε τακτική βάση τα μέλη του σώματος για όλες τις διαβουλεύσεις και τις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται και η οριστικοποίηση των όρων εμπλοκής του Ευρωκοινοβουλίου στην εποπτεία του προγράμματος, κάτι που ζητούσε η ελληνική πλευρά.

«Η μεγαλύτερη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αποτελεί τον μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο θεσμό στην Ε.Ε., στο ελληνικό πρόγραμμα αποτελεί ένα μικρό θετικό βήμα» ήταν η τοποθέτηση που έκανε για το συγκεκριμένο θέμα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα