Ολοι εναντίον όλων στη ΝΔ

Ανέβηκαν πάλι οι τόνοι μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία

Από τον
Φίλιππο Πανταζή

Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στη Ν.Δ. μεταξύ των υποψήφιων προέδρων, οι οποίοι, μετά την ανάπαυλα της 28ης Οκτωβρίου, ξεκίνησαν χθες νέο γύρο αντιπαράθεσης. Ο υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπέλυσε, από τη Χαλκιδική, σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για ανεπάρκεια και ανικανότητα, ωστόσο άφησε σαφείς αιχμές κατά του Απόστολου Τζιτζικώστα, αναφορικά με τη συνταγματική αδυναμία να εκλεγεί βουλευτής έως το 2019: «Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να έχει κοινοβουλευτικό πρόεδρο, η μάχη είναι στη Βουλή, το πολίτευμά μας είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία και μέσω Βουλής προσπαθείς να πάρεις την εμπιστοσύνη των πολιτών και να κυβερνήσεις για να υλοποιήσεις τις αρχές σου και τις ιδέες σου» σημείωσε κατά την ομιλία του στο Δημαρχείο Μουδανιών.

Εναντίον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στράφηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο βουλευτής της Β’ Αθήνας, αναφερόμενος στον πρόεδρο του κόμματος, είπε: «Καλός ο θεσμικός ρόλος του, αλλά θα πρέπει να ακούσουμε και τις θέσεις του για τη Ν.Δ. της επόμενης μέρας. Δεν γίνεται να φτάσουμε στις εκλογές και να μην έχουμε ακούσει ούτε λέξη για το κόμμα από υποψήφιους προέδρους». Για τον κ. Τζιτζικώστα εξέφρασε και πάλι τις ενστάσεις του για το κατά πόσον θα μπορεί να είναι αρχηγός χωρίς να είναι βουλευτής.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε σε εκδήλωση τις θέσεις του για τη Ν.Δ. που οραματίζεται ενώ, μιλώντας στον real fm, άσκησε και αυτός κριτική στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας: «Δεν μπορείς να ξεκινάς θέλοντας με τρόπο εμφατικό να πάρεις απόσταση από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και να θες να είσαι πρόεδρος της Ν.Δ.» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, υποστήριξε ότι «η Ν.Δ. πρέπει να ξανανοίξει τις πόρτες της», προσθέτοντας πως αυτό «δεν μπορούν να το κάνουν άνθρωποι που την υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια και την οδήγησαν στη συρρίκνωση». Για τις θέσεις των αντιπροέδρων, εφόσον εκλεγεί, έκανε γνωστό ότι θα τους αναζητήσει, ξεκινώντας από τους συνυποψηφίους του.

Υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα εμφανίστηκε ο Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος εξήγησε, μέσω facebook, τη συγκεκριμένη απόφασή του, καθώς και αυτήν για την επιστροφή του στη Ν.Δ. «Την εθνική πολιτική αναζητώ στη νέα πραγματικότητα και επέστρεψα στη Ν.Δ. για να αγωνιστούμε με τη γνήσια ιδεολογία αυτής της παράταξης, για την όποια ανάταξη και διάσωση της πατρίδος» σημείωσε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα