Ο κώδικας επικοινωνίας των νονών από το... κελί

Με κωδικοποιημένα μηνύματα επικοινωνούσαν τα μέλη της σπείρας που πουλούσαν προστασία σε καταστηματάρχες και διακινούσαν ναρκωτικά στις φυλακές Τρικάλων. Οπως προέκυψε από τα στοιχεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στις τηλεφωνικές επαφές μεταξύ των μελών οι αστυνομικοί αναφέρονται ως «κόκκινα σκυλιά», τα καλάσνικοφ ως «κονιάκ», ενώ οι γυναίκες ως «πουλιά». Οι δράστες χρησιμοποιούσαν συνήθως κινητά «φαντάσματα», δηλωμένα σε τρίτα ή ανύπαρκτα πρόσωπα, αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας, προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί.

Αρχηγικό ρόλο στη μία εκ των δύο εγκληματικών ομάδων είχε 38χρονος Αρμένιος, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης στις φυλακές Τρικάλων για δολοφονία και εκβιασμούς. Ο 38χρονος κατηγορείται ότι κατηύθυνε μια πολυμελή ομάδα ομογενών, η οποία εκβίαζε πάνω από είκοσι καταστηματάρχες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, από τους οποίους αποσπούσε από 250 έως 1.000 ευρώ μηνιαίως. Από τα χρήματα αυτά γινόταν και η αγορά μεγάλων ποσοτήτων χασίς, το οποίο ο 38χρονος εισήγαγε και διακινούσε στις φυλακές Τρικάλων (δίχως αντίτιμο) σε συγκρατούμενούς του, προκειμένου να στηρίζουν την κλίκα του εντός της φυλακής.

Συνεργός στη διακίνηση κατηγορείται ότι ήταν ένας αστυνομικός του Τμήματος Μεταγωγών Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που έγινε έπειτα από καταγγελία καταστηματάρχη στο Τμήμα Εκβιαστών, συνελήφθησαν 21 άτομα, μέλη της εν λόγω οργάνωσης και μιας ακόμη σπείρας, που προωθούσε μετανάστες προς τα Σκόπια, αποκομίζοντας συνολικό κέρδος άνω των 350.000 ευρώ.


Ετικέτες: