Νέο ναυάγιο τα ξημερώματα στη Σάμο

Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες με τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, αφού νέο ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Γαλάζιο Σάμου.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 13 άτομα, ενώ περίπου 11 νεκροί έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο, ανάμεσα στους οποίους 2 παιδιά και 4 βρέφη. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από λιμενικό, ιδιωτικά σκάφη και δύτες, ωστόσο οι άνεμοι 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν τις έρευνες.

Το σκάφος προσέκρουσε στα βράχια υπό άγνωστες συνθήκες και ανατράπηκε. Αυτήν τη στιγμή διενεργούνται έρευνες από το λιμενικό, ιδιωτικά σκάφη και δύτες.

Παράλληλα, από τις 9.30 το πρωί στη Ρόδο ακινητοποιήθηκε σκάφος με 150-200 μετανάστες, σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα “φονικά” βράχια στα οποία πριν από μερικούς μήνες είχε βυθιστεί άλλο σκάφος και διεξάγεται επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση τους, ενώ ένα κοριτσάκι 11 ετών κι ένας 50χρονος έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα