Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος!

Tην παραίτησή του στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο υπέβαλε -κατόπιν αιτήματος του υπουργού Οικονομικών- ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος της περασμένη Παρασκευή.
Ο κ. Μποτόπουλος ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να τεθεί σε εφαρμογή η παραίτησή του, που είχε υποβληθεί εδώ και μήνες, αλλά είχε «παγώσει» ανεπισήμως.

Συγκεκριμένα, την παραίτηση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχε ζητήσει, από τον περασμένο Απρίλιο, ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Κι αυτό γιατί ο Κώστας Μποτόπουλος είχε δηλώσει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους επαρκούσαν, τότε, έως τις αρχές Μαΐου και ότι στη συνέχεια θα υπήρχε πρόβλημα ικανοποίησης των υποχρεώσεων του Δημοσίου. Πάντως, θεωρητικά, η θητεία του κ. Μποτόπουλου ήταν πενταετής. Ανανεώθηκε το 2014 και κανονικά έληγε το 2019.

Συνεργάτες του κ. Μποτόπουλου έλεγαν το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι είχε ζητήσει να παραμείνει στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, λόγω της βαρύτητας που αυτή έχει για την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς.

Ο Κ. Μποτόπουλος είναι πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κατείχε τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για αρκετά χρόνια. Ανέλαβε τα ηνία της επιτροπής την 1η Νοεμβρίου 2011, στη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους Αν. Γαβριηλίδη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα